Jovanović: Demokrate, zaljubljeni ste u sebe!  Goran Ješić: Jovanović je poludeo!

Od ljubavi do mržnje: Zaratili DS i LDP

Jovanović: Demokrate, zaljubljeni ste u sebe! Goran Ješić: Jovanović je poludeo!

Politika -
Lider LDP poručio DS da moraju da iskorače iz narcisoidnosti, a Goran Ješić odgovorio da je Čeda pomešao DS i vladajuće stranke

BEOGRAD - Hoćemo saradnju, a ne poljupce i ulični basket!Posle prvobitne ponude demokrata da ujedine snage, Čedomir Jovanović juče je žestoko opleo po braći demokratama! Jovanović je, naime, objasnio da on zapravo ne želi saradnju koja će rezultirati utapanjem stranaka i poručio vrhu DS da konačno izađe iz sopstvene samozaljubljenosti.Neozbiljna pomirenja- Naše dve stranke počinju saradnju, koja će se završiti ne utapanjem stranaka jedne u drugu, ne onim poljupcima na koje smo navikli iz 2008. godine, ne basketu Tadića i Dačića, nego stvaranjem moderne, efikasne organizacije - izjavio je Jovanović.- DS mora da iskorači iz svoje samozaljubljenosti. Ja nisam Ivica Dačić, niti je LDP SPS pa da se razgovori sa DS završavaju nekim ugovorima, pomirenjima, zagrljajima koji liče na neke političke rituale kojih je bila prepuna naša prošlost i onda zajedničkim foliranjem do nekih izbora, posle kojih će svako na svoju stranu. LDP i DS su dužni da ponude alternativu za one situacije u kojima je ova vlast neuspešna - naglasio je Jovanović.Najnovije izlaganje Jovanovića po svoj prilici uvredilo je Gorana Ješića, visokog funkcionera DS i potpredsednika Vojvođanske vlade, koji je brže-bolje svoje mišljenje podelio na društvenoj mreži Tviter. Doduše, Ješić se zaustavio na svega dva tvita.U prvom komentaru, Ješić kaže: „Vidim da je DS vladajuća stranka, pa Čeda sasvim razumljivo iz ugla opozicije napada vlast?!“Kritike za LDPU drugom tvitu Ješić je još agresivniji, pa kaže: „Čeda poludeo ili šta već, a i bira medije za slanje poruka!“ - napisao je Ješić, aludirajući na televiziju Pink, na kojoj je Jovanović juče gostovao. Podsetimo, LDP je prvi u javnosti izrekao ideju o zajedničkom delovanju dve stranke, a Jovanović je tada poručio počasnom predsedniku DS Borisu Tadiću da bi bilo bolje da dođe u zemlju nego da šalje poruke iz Vašingtona. Zatim je usledio poziv lideru DS Draganu Đilasu za zajednički sastanak. Međutim, u međuvremenu Jovanović je u Vladi bio i na zvaničnim konsultacijama s vicepremijerom Aleksandrom Vučićem. To je demokrate razljutilo, kao i dodatni ultimatumi LDP da dve stranke treba da se ujedine, ili od saradnje neće biti ništa.

Jovanović: Zašto Đilas kukumavči zbog Kurira?Kritikujući DS, Jovanović je naglasio da politika nije spletkarenje, intrige i kukumavčenje zbog naslovnih strana u Kuriru ili nekom drugom tabloidu.- Baš me briga za to. Celog života sam na naslovnim stranama tabloida i živim s tim. Nemojte to da radite i da tražite od mene da se složim s tim. Za mene to što Kurir piše nije politički problem - rekao je Jovanović.- Oni su politiku sveli na Kurir, a vi (Demokratska stranka) ste pravili novi Kurir - dodao je on, aludirajući na Đilasovo vlasništvo u ugašenom dnevnom listu Pres i kampanju koju je bivši gradonačelnik Beograda pokrenuo prilikom formiranja tog lista, i to pod sloganom „Isti Kurir - drugo pakovanje“.

Jovanović: Hoćemo u Privremeno veće u Beogradu?Jovanović je potvrdio da LDP želi da bude deo Privremenog veća u Beogradu, ali da to zavisi od Vlade Srbije.- Glavni grad ne treba da bude plen nekoliko stranaka koje su srušile gradsku vlast. I o toj gradskoj vlasti smo rekli svoje - mislili smo da nema razloga da rušimo Đilasa, da je to nepoštovanje birača koji su za njega glasali. Kada je do toga već došlo, mi nećemo da budemo posmatrači, hoćemo da preuzmemo odgovornost za vođenje ovog grada - naveo je lider LDP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track