ČAČAK: Kažnjeni gimnazijalci koji su maltretirali prolaznike
Foto: Youtube

Snimali se kamerom

ČAČAK: Kažnjeni gimnazijalci koji su maltretirali prolaznike

Društvo -
S.M. i K.M. su sami podneli zahtev da se ispišu iz škole, dok će druga dvojica učenika biti kažnjeni ukorom Nastavničkog veća

ČAČAK - Dva učenika Gimnazije u Čačku, koji su zabeleženi na video snimku kako maltretiraju prolaznike ispred škole i nedolično se ponašaju na časovima, ispisali su se iz te škole dok su druga dvojica kažnjeni ukorom, rekao je danas direktor Gimnazije Ivan Ružičić.

Ružičić je rekao da su dva maloletna učenika S.M. i K.M. bili glavni akteri snimanja video zapisa, da su ga osmislili i učestvovali u njemu i da su oni saslušani u prisustvu roditelja. Oni su sami podneli zahtev da se ispišu iz te škole, što im je odobreno. Ti učenici imaju rok od sedam dana da se upišu u neku drugu školu. Druga dva učenika, za koja je utvrđeno da su snimali mobilnim telefonima, biće kažnjeni ukorom Nastavničkog veća.

Direktor je pokrenuo i disciplinski postupak protiv profesora likovnog i fizičkog vaspitanja, čija imena nije saopštio, na čijim časovima su se učenici nedolično ponašali. Odluka o toj prijavi biće doneta u roku od 30 dana.

Predstavnici Đačkog parlamenta u Gimanziji su istakli da je video zapis njihovih drugova naišao na loše reakcije i neodobravanje učenika i da oni smatraju da je time narušen ugled škole.

Video zapis pod nazivom "Zajebavanje ljudi" pojavio se 9. decembra na internetu. Na njemu se vidi da nekoliko učenika čacanske Gimnazije presreće starije ljude na ulici, provocira ih, kao i da prevrću klupe u učionici i skidaju se na času fizičkog vaspitanja. Snimak je povučen ubrzo nakon što je postavljen, jer je bio propraćen vrlo negativnim komentarima na društvenim mrežama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track