ODSTRANJENA MATERICA: Posle porođaja ćerka mi je pala u komu zbog greške lekara!

Majka Danijele kovačević (21) optužuje doktora iz Betanije

ODSTRANJENA MATERICA: Posle porođaja ćerka mi je pala u komu zbog greške lekara!

Društvo -
Samo leži, ne prepoznaje nas. Njena devojčica raste bez majke, kroz suze priča Vesna Drašković, čijoj je jedinici zbog sepse odstranjen organ
1 / 4

INĐIJA - Još jedan uništen život!Moja ćerka Danijela je pre četiri godine rodila devojčicu Mariju u novosadskoj Betaniji. Nažalost, nije ni svesna da njeno dete postoji jer je nekoliko dana posle porođaja pala u takozvanu budnu komu - kroz suze kaže za Kurir Vesna Drašković iz Inđije, majka Danijele Kovačević (21).- Kad sam videla tekst o ženi iz Temerina, kojoj je dr Nenad Ćetković radio carski rez i zbog kog je ostala bez materice i jajnika, ponovo sam preživela pakao. On je kriv i za moju Dacu! Da ne govorim o tome kako je bio drzak. Jedva je preživljavala bolove, a on joj je govorio da je previše razmažena - objašnjava Vesna, koja se od Danijelinog porođaja stara i o njenoj ćerkici.Dobila sepsuPošto je rodila Mariju, Danijela je imala višednevnu temperaturu, ali lekari nisu reagovali.- Trudnoća je bila bez ikakvih komplikacija. Daca je primljena u bolnicu u redovnom terminu. Iako je bila otvorena deset prstiju, operisana je tek dva i po sata po prijemu. Sledećeg jutra žalila se na jake bolove i imala je temperaturu. Rekli su nam da je sve to normalno - priča Vesna.Temperatura je bila jača i trnula joj je leva strana tela. Lekari su prvo sumnjali da je reč o upali pluća.- Devetog dana posle porođaja obavestili su me da stiču utisak da je došlo do upale materice. Ponovo je završila na operacionom stolu. Ispostavilo se da je reč o infekciji, pa su joj odstranili matericu. Uprkos tome, Danijelino stanje se nije menjalo nabolje. Sepsa je došla do mozga i celo telo je bilo inficirano - kaže Vesna.Stalo joj srceI posle operacije imala je i dalje temperaturu. - Trećeg dana od operacije, 13. od porođaja, Danijeli je u šok-sobi stalo srce na pola sata. Nakon toga se sve promenilo - kaže Vesna.Danijela je zapala u vigilnu komu, i sad zavisi od drugih.- Samo leži, gleda nas, ali nas ne prepoznaje. Ima 34 kilograma. Njena devojčica odrasta bez nje. Počela je i da smišlja izgovore zašto joj se majka ne obraća i zašto je ne grli - plačući priča Vesna, čija se ćerka nalazi u rehabilitacionom centru u Starom Slankamenu, što mesečno košta 100.000 dinara.Nad postoji u Nemačkoj, za šta je potrebno 120.000 evra.

Podneta krivična prijavaINSPEKTOR ZABORAVIO PREDMET NA TERASIKrivična prijava protiv dežurnih sa doktorom Ćetkovićem na čelu i tadašnjom direktorkom Betanije podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.Danijelin advokat Ognjen Žindović kaže da za gotovu godinu dana od podnošenja prijave nije preduzeto gonjenje, niti je odbačena prijava.- Sve je to tako zato što Klinički centar Vojvodine ne postupa po nalozima tužilaštva. Deset meseci od podnošenja krivične prijave, 11. oktobra, zdravstveni inspektor je zamenici Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu na pitanje šta se dešava sa predmetom rekao: „Ne mogu vam dati informaciju jer mi je predmet ostao na terasi, dajte mi kratak rok da dostavim izveštaj“ - objašnjava Žindović.U novosadskoj Betaniji kratko su odgovorili da je unutrašnji nadzor utvrdio da ne postoji lekarska greška i da nemili ishod nije povezan sa carskim rezom.Pomozimo!Svi koji su u mogućnosti da pomognu Danijeli to mogu uraditi na sledeći način.ZA SRBIJU ŽIRO-RAČUN:220-2930000020979-08 na ime Kovačević Danijela kod ProCredit Bank A. D.DEVIZNI ŽIRO-RAČUN:Danijela D. Kovačević (2010992715181)Kralja Petra I 76/9, 22320 InđijaIBAN: RS35 2202 9300 0002 0979 08ProCredit Bank A. D.Milutina Milankovića 17 11070 New Belgrade, Republic of SerbiaSWIFT: PRCBRSBGPošaljite SMS poruku!Svim mobilnim operaterima možete poslati prazan SMS na 1727 i donirati 100 dinara za Danijelu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track