Aleksandar Antić: Vanredni izbori rasipanje novca i vremena
Foto: Zorana Jeftić

Ne isplati se

Aleksandar Antić: Vanredni izbori rasipanje novca i vremena

Politika -
Za Antića bi argument za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora bio neuspeh evropskih integracija i sveobuhvatnih ekonomskih reformi

BEOGRAD - Ministar saobraćaja i član Predsedništva SPS Aleksandar Antić izjavio je u da bi raspisivanje vanrednih izbora bilo rasipanje novca i vremena, da bi usporilo ekonomske reforme i evropski put Srbije.

"SPS je na stanovištu da su u ovom trenutku ključne stvari sprovođenje započetih ekonomskih reformi i ubrzavanje našeg evropskog puta u situaciji kada smo posle mnogo godina uspeli da otvorimo ta vrata. Nemamo dileme da bi izbori usporili i jedno i drugo", rekao je Antić.

Upitan da li se plaši vanrednih izbora on je odgovorio: "Odluka o izborima nije pitanje hrabrosti ili straha, već realnog sagledavanja prioriteta u državi i društvu. Plašim se razbacivanja vremena i novca građana Srbije, jer mi ni jednog ni drugog nemamo dovoljno".

On kaže da ne razmišlja o izborima i da uspostavlja sistem u svom resoru koji će u narednim godinama obezbediti završetak najvećih infrastrukturnih projekata, sacuvati strateski saobraćajni položaj, što će, kako je rekao "uz niz drugih ekonomskih mera omogućiti da građani bolje žive".

Za Antića bi argument za raspisivanje vnrednih parlamentarnih izbora bio neuspeh evropskih integracija i sveobuhvatnih ekonomskih reformi.

Upitan kako komentariše izjavu potpredsednika SNS Nebojše Stefanovića da bi nakon parlamentarnih izbora SPS ostao bez premijerskog mesta, Antić odgovara kontra-pitanjem:

" Šta bi mogao drugo da kaže funkcioner bilo koje stranke osim da pretenduje na mesto premijera? Zato i postoji višepartijski sistem".

A na pitanje da li smatra da SPS zaslužuje mesto premijera, imajući u vidu rejting SPS-a, Antić je podsetio na koalicioni dogovor i rekao da u toj situaciji "rejting ne može biti glavno pitanje nečije trenutne pozicije, jer rejtinzi rastu i padaju".

"Ivica Dačić, u saradnji sa Aleksandrom Vučićem, strateški odlično vodi Vladu Republike Srbije, što potvrđuje i međunarodni položaj naše zemlje i najava novog investicionog ciklusa koji će omogućiti građanima Srbije da bolje žive", rekao je ministar saobraćaja.

Komentarišući rezultat izbora na Voždovcu, Antić je reko da je SPS čestitao SNS-u pobedu, ocenivsi da su njihovi glasaci pokazali najveću dozu motivisanosti da glasaju tog dana.

"Naš rezultat, iako za dva odsto većii nego pre četiri godine, nije nešto što nas u ovom trenutku zadovoljava. Nisam zabrinut, ali je pred nama puno posla da pojačamo naš uticaj na Voždovcu".

Antić je rekao da je još rano prognozirati ishod izbora u Beogradu na osnovu rezultata izbora održanih na Voždovcu. On je ipak izrazio uverenje da je potencijal koalicije SPS-PUPS-JS mnogo veći i da će građani biti ti koji će vrednovati njihov dosadašnji rad na adekvatan način.

On je ponovio da je koalicija sa PUPS-om čvrsta jer ih vezuje zajedničko opredeljenje da vode odgovornu socijalnu politiku u interesu svih onih koji u Srbiji danas teško žive.

Izrazio je i uvreneje da je predsedniku PUPS-a Milanu Krkobabiću, iako javno izražava pohvale Aleksandru Vučiću i SNS, "uvek bila važnija zajednička politika od izborne matematike". Takođe, rekao je i da se ne plaši da će LDP zauzeti mesto SPS-a u budućoj vlasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track