Najnovije vesti

KRADUCKAO: Lokalni lider DS namestio tender

Dolijao predsednik SO Batočina

KRADUCKAO: Lokalni lider DS namestio tender

Društvo
Da bi se revanširao Žarku Miljiću, koji mu je prevozio građevinski materijal po nižoj ceni, Branko Đokić otvorio ponude za nabavku drveta za socijalno ugrožene pre tenderske komisije

BEOGRAD - Obrukao se za siću.Predsednik Skupštine opštine Batočina i lokalni lider Demokratske stranke Branko Đokić namestio je tender za nabavku ogrevnog drveta za socijalno ugrožene porodice, saznaje Kurir.Protiv Đokića je podneta krivična prijava, a celu priču u policiji je potvrdio i Žarko Miljić iz Batočine, kome se Đokić nameštanjem tendera odužio zato što mu je po nižoj ceni prodavao ogrevno drvo i prevozio građevinski materijal za firmu njegove supruge. „Najgore“ od svega jeste to što je ceo posao vredeo svega oko 300.000 dinara, za koliko je opština Batočina kupila 66 kubnih metara ogrevnog drveta.Iskoristio položaj- Tender je raspisan u novembru 2012. godine i Đokić je iskoristio svoj položaj i otvorio tendersku dokumentaciju pre sednice tenderske komisije. Uporedio je dve pristigle ponude i zaključio da je ponuda od 4.860 dinara po kubnom metru drva, koju je u ime Žarka Miljića dostavila firme „Agrostil“ iz Lapova, veća od ponude SZR „Banja kop“ iz Batočine, koja je iznosila 4.650 dinara po kubiku. Đokić je Miljiću dostavio kopije pristiglih ponuda i zatražio od njega da firma „Agrostil“ koriguje svoju ponudu. „Agrostil“ je dostavio novu ponudu od 4.600 dinara po kubiku, koju je tenderska komisija izabrala - kaže za Kurir Dragan Biočanin iz Batočine, koji je podneo krivičnu prijavu protiv Đokića.NeobaveštenBranko Đokić negira da je „brljao“ po tenderskoj dokumentaciji pre sednice tenderske komisije.- To je čista laž. Ponude su došle u opštinu, a tenderska komisija, čiji sam ja bio predsednik, otvorila ih je i izabrala najbolju. Nemam apsolutno nikakve veze s tim optužbama - rekao je Đokić.Lider demokrata iz Batočine negirao je da mu je Miljić prodavao jeftinija drva za ogrev i prevozio građevinski materijal po nižoj ceni za firmu njegove supruge.

Namešteni tender... Dve ponude iste firme
Namešteni tender... Dve ponude iste firme

Partner potvrdioŽARKO MILJIĆ: SVE JE TAČNO!Penzioner Žarko Miljić, koji je u policiji izjavio da je nameštanjem tendera za ogrevno drvo želeo da pomogne zetu koji živi s njim u domaćinstvu i prodaje drva iz njegove šume, za Kurir kaže da je sve u vezi s nameštanjem tendera za ogrevno drvo tačno.- Sve je tačno. Kako piše u mojoj izjavi u policiji, tako je i bilo. Ostajem pri tome - rekao je Miljić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...