UKP Milović: Policija ne može neovlašćeno da prisluškuje

Na granici zloupotrebe

UKP Milović: Policija ne može neovlašćeno da prisluškuje

Društvo -
Nezavisni sistem nije aktiviran jer zahtevamo uspostavljanje jedinstvenog monitoring centar koji treba da bude kontrolno mesto koje mora da ima uvid u sve naše aktivnosti koje zadiru u privatni život građana", rekao je Milović

BEOGRAD - Načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović izjavio je da policija u Srbiji nema mogućnosti da bilo koga neovlašćeno prisluškuje.

Povodom izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića da nije zadovoljan kako rade pojedini segmenti u MUP-u i da misli da ga neko prisluškuje, Milović je rekao da policija ima tehnički nezavisan sistem za nadzor telekomunikacija ali da je suština u mehanizmu da se preduprede njegove zloupotrebe.

"Nezavisni sistem nije aktiviran jer zahtevamo uspostavljanje jedinstvenog monitoring centar koji treba da bude kontrolno mesto koje mora da ima uvid u sve naše aktivnosti koje zadiru u privatni život građana", rekao je Milović.

On je dodao da ceo sistem za prisluškivanje i dalje funkcioniše uz posredstvo Bezbednosno-informativne agencije, koja još ima uvid u svaku aktivnost Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije.

"To nije u skladu sa potrebama o zaštiti tajnosti prilikom izvođenja operativnih obrada a posebno nije u skladu sa zahtevima Evropske komisije. I to jeste pitanje dela reforme policije", rekao je Milović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track