Predsednik Nikolić podržao izgradnju Memorijala srpskim žrtvama genocida
Foto: Beta

Da se ne zaboravi

Predsednik Nikolić podržao izgradnju Memorijala srpskim žrtvama genocida

Društvo -
Srpski narod zaslužuje da se za njegova stradanja i njegove žrtve čuje u svetu i da čovečanstvo sazna kroz kakve je nesreće sve prolazio za samo jedan vek, rečeno je na sastanku predsednika Srbije i delegacije Društva za podizanje memorijalnog centra srpskim žrtvama genocida u 20. veku

BEOGRAD - Srpski narod zaslužuje da se za njegova stradanja i njegove žrtve čuje u svetu i da čovečanstvo sazna kroz kakve je nesreće sve prolazio za samo jedan vek, rečeno je danas na sastanku predsednika Srbije Tomislava Nikolića i delegacije Društva za podizanje memorijalnog centra srpskim žrtvama genocida u 20. veku.

Predsednik Republike je pružio potpunu podršku projektu izgradnje Memorijalnog centra i predložio da se o celoj ideji informiše i Vlada Republike Srbije.

Takođe, predsednik Nikolić i njegovi sagovornici zaključili su da je potrebno na adekvatan način sledeće godine obeležiti stogodišnjicu početka Prvog svetskog rata, a posebno voditi računa da se odlučno odgovori na pokušaje prekrajanja istorije i prebacivanja krivice za njegovo izbijanje na Srbiju.

Nikolić je razgovarao sa delegacijom Društva za podizanje memorijalnog centra srpskim žrtvama genocida u 20. veku, koju su činili Vasilije Krestić, predsednik Upravnog odbora Društva, Aleksandar Matanović, predsednik Skupštine Društva, Radomir Dmitrović i Milivoje Ivanišević.Sastanku su prisustvovali i Jasmina Mitrović Marić, savetnik predsednika Republike, i Vuk Fatić, koordinator za saradnju sa medijima predsednika Republike, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track