TUGA NA MALJENU: Milutin (54) već 8 meseci živi u srušenoj kući!
Foto: Beta

Niko da mu pomogne

TUGA NA MALJENU: Milutin (54) već 8 meseci živi u srušenoj kući!

Srbija -
Kruniću je, tokom olujnog nevremena u aprilu, izvaljeno drvo porušilo veći deo doma u koji su se sada uvukli zima i mraz

GORNJI MILANOVAC - Milutin Krunić (54) iz Družetića na padinama Maljena već osam meseci živi u porušenoj kući, u kojoj su se uvukli zima i mraz, a od snega ga štiti samo nadstrešnica u delu stana koji je pun vlage.

To govore njegove komšije i predsednici mesnih zajednica iz okolnih sela izražavajući čuđenje i ogorčenje da ovom čoveku niko nije pomogao već osam meseci, otkako mu je u olujnom nevremenu u aprilu izvaljeno drvo porušilo veći deo kuće.

Kako je izjavio predsednik Mesne zajednice susednog sela Bogdanica Neđo Čolović, Krunić radi kod svakoga ko mu ponudi bilo kakav posao i trenutno čisti staje za 250 dinara dnevno, a stanuje u uslovima koji su "nedostojni i za divlje životinje".

"Kada mu je u aprilu porušena kuća, obavestili smo nadležne službe u opštini, inspekcije su došle, napravljeni su zapisnici, ali nista do danas nije urađeno niti je dinar pomoći odobren ovom čoveku", izjavio je predsednik Mesne zajednice u Družetićima Dragić Babić.

Ovde su kategorični da je sva dokumentacija predata u Službu za mesne zajednice opštine Gornji Milanovac i da nisu dobili nikakav odgovor, niti savet šta dalje da rade.

Načelnik ove službe Trifun Paunović danas je kazao da se niko, pa ni mesna zajednica, nije obratio opštini za pružanje pomoći ovim povodom. Direktor Centra za socijalni rad Radovan Drinjaković rekao je da se Krunić ovih dana javio za pomoć, ali da su sredstava za ovu godinu potrošena i da je sa Crvenim krstom organizovano da mu se uruči jedan paket hrane.

Milutinu Kruniću je jedina nada da ne budu veliki mrazevi i da ne pada obilan sneg koji bi mogao da mu poruši i deo gde se sklonio od padavina, a vlažni zidovi i podovi, kako kaže, "mogu da se trpe".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track