POLITIČARI ČEKALI 2014: Antić sa Cecom, Dačić sa decom, Mrka sa Anom, ostali po kafanama

KURIR OTKRIVA Gde su, kako i s kim srpski političari dočekali Novu 2014. godinu

POLITIČARI ČEKALI 2014: Antić sa Cecom, Dačić sa decom, Mrka sa Anom, ostali po kafanama

Društvo -
Većina funkcionera otputovala s prijateljima i porodicom na doček, te su se mnogi od njih dobro proveli u restoranima
1 / 8 Foto: Damir Dervisagic

BEOGRAD - Prijatelji, muzika i dobra klopa...Posle naporne i radne 2013. godine političari u Srbiji odlučili su da dočekaju 2014. godinu uglavnom u krugu porodice i prijatelja uz iće, piće i muziku. Neki od njih tradicionalno su najluđu noć proveli na putovanju, uz živu muziku do zore, dok ima i onih koji su ostali kod kuće.Vanja Udovičić, jedan od najmlađih ministara u Vladi Srbije, slavio je u jednom beogradskom restoranu u krugu bliskih prijatelja, a potpredsednik Vlade Rasim Ljajić otputovao je u Novi Pazar. On je uz Jelenu Rozgu i Amara Jašarspahića, koji su pevali u centru grada, dočekao Novu godinu.- Novogodišnju noć sam proveo s prijateljima na gradskom trgu, gde je bio organizovan doček. Bilo je veoma lepo, okupilo se oko 35.000 ljudi - dodaje Ljajić.Zamenik predsednika DS Bojan Pajtić proveo se sjajno u novogodišnjoj noći.- Proslavio sam doček u krugu porodice i prijatelja u jednom restoranu na Fruškoj gori - ističe Pajtić.Ministar odbrane Nebojša Rodić novogodišnje praznike tradicionalno proslavlja u Subotici, pa je i ovog puta otputovao kod rodbine.- Ministar već poslednjih sedam godina odlazi u Suboticu i tamo u krugu porodice i najbližih prijatelja proslavlja praznike - rekli su u Ministarstvu.Malo luđi provod imao je šef poslaničkog kluba ZZS Dušan Petrović, koji je mladalački dočekao 2014. godinu, jer je s prijateljima bio u jednom klubu u Šapcu.- Doček Nove godine protekao mi je veoma prijatno. Svirali su dobri, mladi rokeri u jednom šabačkom klubu i napravili interesantan štimung - rekao je Petrović, koji se na dočeku odlično proveo.

Milutin MrkonjićU NOVU GODINU S BEKUTOMNajveći fan dobrog provoda ipak je socijalista Milutin Mrkonjić, koji je na dočeku 31. decembra bio s prijateljima, ali i uz svoju lepšu polovinu Anu Bekutu.- Prijatelji su otvarali restoran „Vatrenka“ u Zemunu. Pevala je Ana i bilo je fenomenalno - kaže Mrka.

Zdrav životTOMA U BAJČETINI, BAČEVIĆ U BANJIPredsednik Srbije Tomislav Nikolić novogodišnje praznike proveo je s porodicom, pa je sa suprugom Dragicom odlučio da otputuje u Bajčetinu. I njegov prijatelj, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević novogodišnje praznike proveo je sa suprugom u Lukovskoj banji.- Novogodišnju noć dočekali smo u hotelu „Jelak“, u kojem je domaći ambijent, nema gužve i prijatna je atmosfera. Prija mi ova divljina, da šetam, rekreiram se i nadišem čistog kiseonika kako bih napunio baterije za ovu godinu, koja će biti naporna - kaže Bačević.

Aleksandar AntićPROVOD SA PORODICOM, PA SA CECOMMinistar saobraćaja Aleksandar Antić dočekao je Novu godinu u krugu porodice, ali otišao je i na slavlje ispred Skupštine, gde je bio organizovan koncert za Beograđane.- Prvi deo večeri proveo sam porodično, bio sam na večeri kod brata i sestre. Zatim sam posle ponoći otišao ispred Skupštine, gde je bio organizovan zaista lep događaj, ali nisam dugo ostao jer sam već ujutru imao obaveze - bio sam s premijerom na manifestaciji Ulica otvorenog srca - kaže Antić. On dodaje da je ovaj događaj posećivao s Dačićem još mnogo pre nego što su dobili političke funkcije.- Što se tiče Nove godine, zbog prirode posla stalno sam na stendbaju, pa nema mnogo euforije. Takođe, već sam u godinama kad se ne radujem što godine tako brzo prolaze - našalio se Antić.

Ivica DačićKONAČNO KOD KUĆE S PORODICOMPremijer Ivica Dačić je prvi put posle nekoliko godina baš u ponoć, kad dočekuje i rođendan, bio s porodicom. Tu je ostao dva sata, a onda je novogodišnju noć proveo radno. Obišao je beogradske policajce, kojima je čestitao Novu godinu.- Potom sam imao doručak s novinarima u „Šest topola“ i otvorio manifestaciju Ulica otvorenog srca - kaže Dačić, koji je 1. januara proslavio 48. rođendan. Za ručak i druženje s prijateljima odabrao je „Srpsku kafanu“ , gde svrati svakog 1. januara, pošto prošeta Ulicom otvorenog srca.

Dragan Marković PalmaSLAVLJE UZ ACU LUKASADragan Marković Palma, lider JS, novogodišnje praznike tradicionalno provodi na Kopaoniku, sa suprugom i prijateljima. Najluđu noć Markovići su dočekali u hotelu „Grand“, gde je goste zabavljao pevač Aca Lukas, u društvu sa Ivicom Tončevim, specijalnim savetnikom za bezbednost premijera Ivice Dačića, i njegovom porodicom, kao i porodicom najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića - roditeljima Srđanom i Dijanom i braćom Đorđem i Markom.- Kad je dobro društvo, neizbežan je dobar provod. Na Kopaonik dolazimo 19. godinu zaredom, jer iskoristimo praznike da se bavimo i sportom. Igram stoni tenis, imam treninge kik-boksa i skijam, što radim više od 25 godina, i to solidno. Možda nisam za međunarodna takmičenja, ali na domaćim bih bio prilično dobar - priča Marković, koji se na Kopu sreo i sa Stefanom Krkobabićem, unukom svog koalicionog partnera, lidera PUPS Jovana Krkobabića.

Zorana MihajlovićIGRALA „MONOPOL“ SA SINOMMinistarka energetike Zorana Mihajlović kod kuće je proslavila početak 2014, ali zato je sebi dala oduška za reprizu.- Bila sam kod kuće, u krugu porodice, uz jelku, igrajući „monopol“ sa sinom... Sledeće večeri sam s društvom otišla u „Kasinu“, gde je nastupao Toni Cetinski - rekla je Mihajlovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track