OČAJNI NIKOLININ OTAC: Šta ministarka radi dok naša deca umiru?!

Roditelji preuzeli telo male Nikoline, koja je umrla jer je u sanitetu nestalo kiseonika

OČAJNI NIKOLININ OTAC: Šta ministarka radi dok naša deca umiru?!

Društvo -
Zbog ćerke ću izgurati ovo do kraja, a čim je sahranim, otići ću kod Slavice Đukić Dejanović. Ako ovaj nemar prođe nekažnjeno, može da odnese još života, priča Milanko Tadić

BEOGRAD - Porodica zavijena u crno.Telo pokojne Nikoline Tadić, koja je sa šesnaest meseci preminula u noći između ponedeljka i utorka nakon što je progutala zrno pasulja, juče je preuzeo otac Milanko i transportovao ga u njihovu porodičnu kuću u Guči. On je uveren da je glavni uzrok smrti iznenadni nestanak kiseonika u sanitetu Hitne pomoći Guča, koji je devojčicu prevozio u Čačak.Brat predoseća- Ne znamo za sebe. Moja žena nema snage da se pomeri. Beznadežna leži u krevetu i ne može da savlada bol. Najgore nam je zbog drugog deteta koje ne zna šta mu se dešava sa sestrom. Imamo sinčića od četiri godine, koji nije bio tu kad je Nikolina progutala pasulj, ali kad je sve krenulo po zlu, primetio je da se nešto dešava. Čak je juče uzeo novine i kad je video sekinu sliku, pitao je gde je ona. Ne znam šta ćemo da radimo kad donesem telo kući i kako će sin da reaguje - priča za Kurir nesrećni otac Milanko.Malena Nikolina je 8. januara posle ručka u igri našla zrno pasulja i progutala. Kad su videli da se guši, roditelji su pozvali Hitnu pomoć iz Guče, ali na putu do Čačka u sanitetu je nestalo kiseonika, nakon čega je Nikolina pala u komu. Traži pravduIako su lekari u Čačku i na Dečjoj klinici u Tiršovoj dali sve od sebe da spasu devojčicu, nažalost, bilo je kasno.- Do krajnjih granica ću ići da bih se izborio za pravdu. Čim prođe sahrana, otići ću u Ministarstvo zdravlja kod ministarke Slavice Đukić Dejanović da je pitam šta ona radi dok lekari prave greške zbog kojih deca umiru. Ona ništa nije rekla, ni saučešće nije izjavila, ćuti - priča Tadić.Posle Nikolinine smrti dobio je pozive iz čačanske bolnice, kao i sa klinike u Tiršovoj, odakle su mu lekari izjavili saučešće, ali se niko iz Hitne pomoći Guča nije setio da ga pozove.- Izguraću ovo do kraja zbog moje ćerke, ali i zbog toga da se nijednom drugom detetu ne bi desilo slično. Ako prođe nekažnjeno, ovakav nemar može da se ponovi i odnese još života - kaže Milanko.

Jedva smogao snage da preuzme telo... Milanko Tadić
Jedva smogao snage da preuzme telo... Milanko Tadić

Slavica Đukić Dejanović
Slavica Đukić Dejanović

Slavica Đukić DejanovićIMAM PORODIČNE PROBLEMEMinistarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović juče je u prvom telefonskom razgovoru s nama bila vrlo rada da odgovori na pitanja u vezi sa smrću devojčice. Ona je na našu konstataciju da nije smelo da se desi da nestane kiseonika u sanitetu povišenim tonom odgovorila:- A vi znate da se sve to tako desilo?! Je l‘ hoćete vi mene da čujete šta imam da kažem? - upitala je i prekinula vezu.Posle toga je bila nedostupna, a nakon drugog poziva kroz suze je rekla da ima porodičnih problema i da je ne uznemiravamo narednih nekoliko dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja