Zorana Mihajlović: Voda stiže u Užice najkasnije za tri nedelje
Foto: Dado Djilas

Uskoro kraj krize

Zorana Mihajlović: Voda stiže u Užice najkasnije za tri nedelje

Društvo -
Građani Užica moraju što pre da dobiju vodu...Ovo što se dogodilo u Užicu rezultat je dugogodišnjeg nemara prema životnoj sredini, rekla je Mihajlović i dodala da će građani najkasnije dobiti vodu za dve do tri nedelje kada se završi cevovod

BEOGRAD - Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je večeras da će građani Užica najkasnije za tri nedelje dobiti vodu za piće.

Mihajlović je kazala da je vlada formirala telo koje pokušava da reši što pre taj problem.

"Građani Užica moraju što pre da dobiju vodu...Ovo što se dogodilo u Užicu rezultat je dugogodišnjeg nemara prema životnoj sredini", rekla je Mihajlović i dodala da će građani najkasnije dobiti vodu za dve do tri nedelje kada se završi cevovod.

Ona je dodala da je njeno ministarstvo prvo odreagovalo kada su se na jezeru u Užicu pojavile toksične alge i da su svi u lancu odgovornosti, osim Ministastva energetike zakazali.

"Već sam rekla da su u tom lancu svi napravili propust sem Ministarstva energetike", naglasila je Mihajlović.

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas kazao je da građane ne interesuje ko je u tom lancu odgovornosti kriv, već kada će dobiti pijaću vodu.

"Agencija za zaštitu životne sredine dužna je da tri puta godišnje proverava kvalitet vode, a ona to nije radila i na svom sajtu nijednom nije objavljivala rezultate", rekao je Đilas.

On je poručio da je greška što je ukinut Fond za zaštitu životne sredine, kao i da se jedino u periodu od 2004. do 2008. godine ulagalo u jezero u Užicu.

Upitan da li nešto slično može da se desi u Beogradu, Đilas je odgovorio da ne može.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track