SOČI: Konzul Srbije razgovarao sa privedenim radnicima
Foto: Rojters

Ministarstvo spoljnih poslova

SOČI: Konzul Srbije razgovarao sa privedenim radnicima

Društvo -
Milan Živković je razgovarao i sa ruskim emigracionim vlastima i ostaće u Sočiju sve dok slučaj 33 srpska radnika koji su saslušani ne bude rešen

BEOGRAD, 19. januara (Tanjug) - Konzul Srbije u Rusiji Milan Živković posetio je danas srpske radnike u Sočiju koji su privedeni navodno zbog toga što su radili bez odgovarajućih dozvola.

Živković je razgovarao i sa ruskim emigracionim vlastima i ostaće u Sočiju sve dok slučaj 33 srpska radnika koji su saslušani ne bude rešen, rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova.

Prema istom izvoru, ruske vlasti nisu odredile pritvor osumnjičenim srpskim radnicima.

Izvori Bete kazali su da je situacija "složena", i da će sutra biti nastavljeni pregovori. Radnici su privedeni u petak, nakon kontrole na jednom od gradilišta. Diplomatski izvori naveli su juče da su na gradilištu privedeni i drugi ilegalni strani radnici. Radnici iz Srbije, bi prema ruskim zakonima mogli da budu finansijski kažnjeni i deportovani iz Rusije, uz zabranu ulaska u Rusiju za određeno vreme.

U Ministarstvu nisu mogli da potvrde nezvanične navode da su radnici privedeni zbog toga što nisu imali uredne dozvole za rad, kao i da ih je bilo još koji su se razbežali, dok su vlasti privele njih 33.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track