VUČIĆ: Nacrt zakona o radu nije povučen, spremni na razgovore!
Foto: KURIR

Reagovanje

VUČIĆ: Nacrt zakona o radu nije povučen, spremni na razgovore!

Društvo -
Mi smo samo rekli da smo spremni da razgovaramo o svemu, da nađemo zajednički imenitelj bar kad je reč o nekim pitanjima i to i s radnicima, poslodavcima i sindikatima, rekao je Vučić

BEOGRAD - Zakon o radu nije povučen iz procedure, izjavio je danas vicepremijer Aleksandar Vučić, dodajući da nacrt tog zakona nije bio ni u vladinoj, a kamoli u skupšinskoj proceduri.

"Mi smo samo rekli da smo spremni da razgovaramo o svemu, da nađemo zajednički imenitelj bar kad je reč o nekim pitanjima i to i s radnicima, poslodavcima i sindikatima. Mislim da je to na radost svih građana ove zemlje, da pokušamo da to uradimo u narednih mesec dva ili tri, da donesemo dobar zakon koji će omogućiti lakše poslovanje poslodavcima i normalan položaj radnika koji će biti stimulisući a ne demotivišući", rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon razgovora s predsednikom RS Miloradom Dodikom.

Pitanje Vučiću upućeno je zbog interpretacije nekih medija da je na današnjem kolegijumu Socijalno-ekonomskog saveta doneta odluka o povlačenju Nacrta izmena Zakona o radu, i da će biti formirana nova radna grupa koja će pripremiti predloge izmena tog zakona.

Vučić, koji je prisustvovao kolegijumu SES-a, skupa sa premijerom Ivicom Dačićem i predstavnicima reprezentativnih sindikata S S S S i UGS Nezavisnost, i Unije poslodavaca, rekao da je njegov predlog bio da se napravi radna grupa.

"U radnoj grupi ćemo učestvovati svi, ljudi su tražili dijalog", dodao je vicepremijer.

"Ne mislim da će biti lako da dođemo do kompromisa, ali to će svakako funkcionisati", zaključio je konferenciju za novinare Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track