PAPRENI RAČUNI: Više od 40.800 prigovora, problem u očitavanju i obračunu
Foto: Beta

Opsada šaltera u EPS-u

PAPRENI RAČUNI: Više od 40.800 prigovora, problem u očitavanju i obračunu

Društvo -
Posebna radna grupa za utvrđivanje uzroka uvećanih računa za utrošenu električnu energiju i gas održala je danas prvi sastanak, a konačne rezultate analize trebalo bi da saopšti do 20. februara

BEOGRAD - Više od 40.800 prigovora građana na decembarske račune za struju i gas stiglo je preduzeću "EPS snabdevanje", a preliminarne analize ukazuju da je problem nastao zbog greški u očitavanju i u sistemu obračuna, saopšteno je večeras.

Posebna radna grupa za utvrđivanje uzroka uvećanih računa za utrošenu električnu energiju i gas održala je danas prvi sastanak, a konačne rezultate analize trebalo bi da saopšti do 20. februara. U radnoj grupi su predstavnici Ministarstva, Agencije za energetiku i Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS).

Kad je reč o primedbama na račune za gas, istorijski podaci govore da je u decembru po pravilu veća potrošnja gasa u odnosu na novembar, ali postoje indicije da je i kvalitet gasa uticao na veću potrošnju u decembru 2013. godine, dodaje se u saopštenju.

Radnoj grupi će do narednog sastanka biti dostavljeni izveštaji sa gasnih hromatografa (uređaja koji mere kvalitet gasa) koji će pokazati da li su opravdane sumnje da je u većem procentu korišćen domaći gas, koji je slabijeg kvaliteta. Kako se navodi, primećeno je da su sporadično, napravljeni i propusti u obračunu potrošenog gasa i da je u proračunu PDV-a bilo grešaka kod pojedinih distributera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track