Očitavanje strujomera počinje danas
Foto: Rojters

Do 5. februara

Očitavanje strujomera počinje danas

Društvo -
U cilju smanjivanja gužvi, EDB će od ponedeljka, 3. februara, u svojim poslovnim objektima otvoriti dodatne punktove za podnošenje reklamacija

BEOGRAD - Očitavanje mernih uređaja za utrošenu električnu energiju u januaru treba, kako je najavljeno iz Elektrodistribucije Beograd (EDB) i Elektroprivrede Srbije (EPS), da počne danas i da traje do 5. februara.

Oba preduzeća su apelovala na sve kupce da omoguće pristup mernim mestima, kako čitačima, tako i kontrolorima čitanja. Ako u periodu očitavanja kupci budu odsutni, očitano stanje mogu da jave na broj telefona u distribuciji kojoj pripadaju.Kupci, kao i do sada, imaju mogućnost da sami zapišu datum očitavanja, stanje više i niže tarife, a kada im stigne račun mogu da uporede te podatke i uvere se u tačnost očitavanja.

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Aleksandar Obradović naložio je da očitavanja januarske potrošnje struje budu pod duplom kontrolom i već su spremne dodatne kontrolorske ekipe u distribucijama. Sve pristigle reklamacije na decembarski račun EPS će obraditi i svaki kupac kod koga se utvrdi da je došlo do greške biće obeštećen.

U saopštenju EDB se napominje da će na inicijativu direktora EDB-a Zorana Rajovića, specijalna kontrola, čije je formiranje najavljeno i čiji će rad direktor kontrolisati i direktno nadgledati, izaći na teren i izvršiti dodatnu proveru očitanih stanja.Za sve kupce čija potrošnja prelazi 3.000 kilovat časova, EDB najavljuje i dodatnu proveru očitavanja i obračuna.

U cilju smanjivanja gužvi, EDB će od ponedeljka, 3. februara, u svojim poslovnim objektima otvoriti dodatne punktove za podnošenje reklamacija, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track