GLAVNI ODBOR LDP: Na vlast voljom naroda, a ne neke stranke
Foto: Beta

4. februar dan za dogovor

GLAVNI ODBOR LDP: Na vlast voljom naroda, a ne neke stranke

Politika -
DS i SNS nisu na listi stranaka sa kojima bi LDP pravio koaliciju, kaže lider stranke Čedomir Jovanović

BEOGRAD - Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je danas da je 4. februar poslednji dan za politički dogovor sa partijama koje bi sa njima ušle u kolaciju za predstojeće parlamentarne izbore.

"LDP je alternativa i mi ćemo na vlast doći voljom naroda, a ne voljom neke stranke, sa željom da menjamo zemlju, jer je kranje vreme za promene", rekao je Jovanović na Glavnom odobru stranke u beogradskom centru Sava.

Demokratska stranka (DS) i Srpska napredna stranka (SNS) nisu na listi stranaka sa kojima bi LDP pravio koaliciju, već su prema rečima Jovanovića vrata otvorena Ligi socijaldemokrata Vojvodine (LSVM), Socijaldemokratskoj uniji, Asocijaciji slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS), regionalnim i manjinskim partijama.Lider LDP-a naglasio je da su pred Srbijom brojni izazovi i veliki problemi i da zbog toga državom ne može da vlada jedan čovek ili jedna partija.

"Nema tako velikog vođe koji bi bez obzira na širnu njegovih pleća mogao da ponese Srbiju iz živog blata na neku stenu na kojoj bi mi kao nova generacija napravili državu", rekao je Jovanović.Ocenio je da DS nije sposobna da "sama brine o sebi" i poručio demokratama da nastave svojim putem, ali da ne "kleveću LDP".

"Mi se nalazimo u epicentru političkog života, a da nismo promenili svoju politiku ni za promil. Mi nećemo biti stranka koja će šutirati DS s leđa, jer bi pristajanje na demokratske frontove Borisa Tadića to bio poslednji udarac demokratama", rekao je Jovanović.

Ukazao je da Srbija već godinama tapka u mestu, ali da nije stala zbog smetova, već zbog "kukavičluka i arogancije političara koji su bili dužni da vode zemlju".Jovanović je u svom govoru više puta oštro kritikovao bivšeg predsednika i funkcionera DS-a Borisa Tadića, ali i druge političke lidere zbog lošeg stanja u zemlji."Tadić neka se žali Tadiću, jer je sam sebi napravio štetu i uništio veliku šansu koja je bila pred Srbijom od 2004. do 2012. godine.

Đilas neka se žali svojim tabloidima koje je pravio da uništavaju nas, ali su ostali gladni, pa danas jedu njega", kazao je lider LDP-a.Zatim, je imao poruke za lidera SNS-a Aleksnadra Vučića, lidera socijalista Ivicu Dačića, kao i Demorkatske stranke Srbije Vojislava Koštunicu.

On je naveo i da ukoliko naprednjaci nastave sa svojom starom politikom - vlast treba da prave sa Dačićem ili Đilasom."Srbiji nije potreban predizborni cirkus i LDP u tome neće učestvovati", naglasio je Jovanović.Na sednici GO LDP prisustvovali su i javne ličnosti, među kojima istoričarka Latinka Perović, reditelji Puriša Đorđević, Bogdan Skerlić, sportski komentator Milojko Pantić, advokat Rajko Danilović i bivša gradonačelnica Beograda Radmila Hrustanović.Vanredni parlamentarni i lokalni beogradski izbori zazkazani su za 16. mart 2014. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track