ORLOVI LETE U LIBAN: Počela obuka pešadijske čete VS za mirovnu misiju
Foto: Vojska Srbije

Pripremaju se

ORLOVI LETE U LIBAN: Počela obuka pešadijske čete VS za mirovnu misiju

Društvo -
Uz Liban, srpski mirovanjci učestvuju i u mirovnim misijama u Kongu, Liberiji, Obali Slonovače, Bliskom Istoku i na Kipru

BEOGRAD - Pripadnici pešadijske čete 21. pešadijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske su u kasarni u Raškoj počeli obuku za učešće u mirovnoj misiji UN u Libanu.

U okviru ovog dela priprema sa pripadnicima pešadijske čete biće izvedena obuka u rukovanju naoružanjem i osnovne borbene radnje, fizička obuka i topografija.

Za vozače će biti organizovana i obuka u upravljanju borbenim vozilom policije "VPB M-86", navela je Vojska Srbije u saopštenju na svom internet sajtu.

Nakon završetka obuke pešadijska četa će izvesti završnu taktičku vežbu, u okviru koje će se izvršiti provere kolektivnog nivoa obučenosti za učešće u misiji UN u Libanu.

U toj misiji su anggazovana 143 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, među kojima je 130 pripadnika pešadijske čete i osam štabnih oficira.

Uz Liban, srpski mirovanjci učestvuju i u mirovnim misijama u Kongu , Liberiji, Obali Slonovače, Bliskom Istoku i na Kipru.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su angažovani u mirovnim misijama se smenjuju u okviru redovnih rotacija posle uglavnom godinu dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track