Selaković: Nadzor nad tri odluke suda, DS ostavio krš i lom
Foto: Print Screen

Presude koje su uznemirile javnost

Selaković: Nadzor nad tri odluke suda, DS ostavio krš i lom

Društvo -
Ministar je istovremeno, na vanrednoj konferenciji za novinare, odbacio optužbe DS, istakavši da je tužno i žalosno da oni koji su "ostavili krš i lom" u srpskom pravosuđu sada nekog kritikuju

BEOGRAD - Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković najavio je večeras da će zatražiti nadzor nad tri sudske odluke koje su uznemirile javnost, među kojima i one u slučaju Mihalja Kertesa, istovremeno odbacivši optužbe DS da je aktuleno pravosuđe odgovorno za njihovo donošenje.

Selaković je naveo da će zatražiti nadzor na odlukama u slučajevima Mihalja Kertesa, suđenju za pogibije u diskoteci "Kontrast" u Novom sadu i za ubistvo manekenke Vladislave Červenko u Novom Sadu.

Ministar je istovremeno, na vanrednoj konferenciji za novinare, odbacio optužbe DS, istakavši da je tužno i žalosno da oni koji su "ostavili krš i lom" u srpskom pravosuđu sada nekog kritikuju.

Specijalni sud u Beogradu danas je izrekao presudu kojom je zbog apsolutne zastarelosti odbio optužbe protiv bivšeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa zbog iznošenja državnih para na Kipar.

Suđenje okrivljenima za požar u novosadskoj diskoteci "Kontrast", u kome je život izgubilo šest mladih ljudi, počinje iz početka, a danas se u Višem sudu u Novom Sadu održava pripremno ročište ponovljenog suđenja.

Apelacioni sud u Novom Sadu usvojio je žalbe branilaca, pa će Darijanu Musiću optuženom za ubistvo Červenko biti ponovo suđeno pred Višim sudom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track