TRAGEDIJA: Beba joj umrla u stomaku, a lekari nisu znali da je trudna!

Novi Pazar: Lidija Hazirović tužila doktore

TRAGEDIJA: Beba joj umrla u stomaku, a lekari nisu znali da je trudna!

Društvo -
Umirala sam od bolova, osećala kako me beba udara, a oni su tvrdili da imam urinarnu infekciju. Neću moći da rađam, priča očajna žena

NOVI PAZAR - Traže istinu...Supružnici Lidija (34) i Almin (37) Hazirović iz Novog Pazara podneli su Višem tužilaštvu u Novom Pazaru krivične prijave protiv dvoje lekara ovdašnje Opšte bolnice, koje terete da su svojim ‚‘neznanjem, neprofesionalnošću i nepreduzimanjem potrebnih mera‘‘ doprineli da Lidija izgubi bebu, umalo premine, i uz to više neće moći da rađa!Neopisiv bol- Pakao smo prošli! Naša bol je neopisiva, ali nećemo odustati, ne zbog nas, nego zbog drugih majki kojima se ovo može desiti - rekli su njih dvoje juče u Pazaru.Lidija je, kaže, 8. decembra, u 26 nedelji trudnoće, dobila jake bolove, pa je odmah otišla kod lekara opšte prakse.- Prebacili su me na ginekologiju, ali lekarka nije mogla da konstatuje o čemu je reč. Nekoliko puta sam se onesvešćivala, a pitali su me jesam li sigurna da sam trudna, jer, kazali su mi tokom pregleda, ne vide plod. Tvrdili su u jednom trenutku da imam i urinarnu infekciju, pa sam tokom popodneva pila uvin čaj! Umirala sam od bola, osećala kako me beba udara po stomaku. Nisu uradili potrebna snimanja - kroz suze opisuje Lidija svoje muke.Pukla matericaIz Novog Pazara Lidija je te noći hitno prebačena u Kragujevac. Tokom puta, kaže, umalo nije umrla. U otpusnoj listi koju su dobili u Pazaru stajalo je da je beba - mrtva!- Tamo lekari nisu mogli da veruju, pitali su nas: šta oni to tamo rade. Rekli su mi da je beba, koja je u Pazaru bila mrtva, oštetila samo jedan krvni sud, umrla bih za pola sata. Doktor u Kragujevcu rekao je mom suprugu da mi je pukla materica, da je beba negde ispod želuca, da sam ja životno ugrožena. Znam i da posle toliko oklevanja i pogrešnih dijagnoza samo retki prežive. Bog i lekari u Kragujevcu spasli su mi život - kaže Lidija.Hazirovići su krivične prijave podneli protiv dr Ajše H. i dr Muamera Š.Sumnjaju, dodaju, da je u ovom slučaju bilo i falsifikovanja medicinske dokumentacije i najavljuju nove tužbe.

Lekari su bili nemoćni... Bolnica u Novom Pazaru
Lekari su bili nemoćni... Bolnica u Novom Pazaru

Direktor bolniceTRAŽIM STRUČNI NADZORDirektor Bolnice u Novom Pazaru dr Mirsad Đerlek kaže da je zatražio spoljni stručni nadzor, da je na strani pacijenata, ali i da lekare ne može optužiti dok se istina ne utvrdi.- Lekari su dali pisane izjave u kojima stoji da je ona najpre odbila CTG pregled zbog jakih bolova, da je dobila terapiju, da je kasnije urađen pregled na kome nisu registrovani otkucaji srca ploda, da je roditeljima rečeno da je beba mrtva. Lekar kaže da je bio protiv transporta Lidije u Kragujevac - kaže direktor Đerlek.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track