JUNAK: Uhvatio lopova i spasao 217.000 dinara!
Foto: Damir Dervišagić

Dejan Derajić kao supermen

JUNAK: Uhvatio lopova i spasao 217.000 dinara!

Društvo -
Potera: Snimatelj Studija B s Brankom N. sustigao i priveo džeparoša koji je penzionerki oteo kovertu sa otpremninom

BEOGRAD - Žena bila u šoku!Završio sam s poslom i krenuo kući. Čekao sam autobus na liniji 96 na početnoj stanici na Trgu republike. Na 15-20 metara od mene čuo sam neko komešanje. Mladić je u tom trenutku izleteo iz autobusa i počeo da beži. Držite lopova!U isto vreme iz autobusa je izašla žena i povikala: „Držite lopova, ukrao mi je pare!“ Odmah sam shvatio da ju je pokrao mladić koji je sekund ranije projurio pored mene. Potrčao sam za njim...Ovako je za Kurir započeo ispovest Dejan Derajić (40), snimatelj TV Studio B, koji je zajedno s Brankom N. sprečio džeparoša Emrana B. (23) da pobegne s 217.000 dinara ukradenih od penzionisane učiteljice. Emran B. je s dvojicom saučesnika pratio učiteljicu od Zelenog venca, da bi joj potom u autobusu iz torbe ukrao koverat s otpremninom.- Bez razmišljanja sam potrčao za džeparošem. Bilo mi je žao te žene. Nisam ni pomislio da je lopov možda naoružan. U poteru se tada uključio i Branko N. Lopov je pretrčao ulicu, skrenuo u produžetak Skadarske ulice, a potom ka Bulevaru despota Stefana. Kad smo stigli do Bulevara, nigde ga nije bilo. Ugledali smo ga ubrzo potom, čučnuo je i sakrio se iza automobila - kaže Dejan.Branko N. je prišao lopovu i podigao ga.- Iz jakne mu je ispao koverat, a novac se razleteo po trotoaru. Skupio sam pare, a onda smo kradljivca odveli do Trga. Ni reč nije progovorio niti je pokušao da pobegne. Opljačkana žena bila je u šoku, zahvaljivala nam je. Tada je naišao policijski džip. Zaustavio sam ga, a policajci su priveli džeparoša - kaže Derajić.Učiteljica se sve vreme tresla od pretrpljenog šoka.Niko nije pomogao- Pitao sam je: „Gospođo, gde ste sami krenuli s tolikim novcem?“ Odgovorila mi je da je pogrešila. Kasnije nam je rekla da je u prvi mah pomislila da smo mi saučesnici tog lopova jer smo potrčali za njim. Ona je s Karaburme, a radila je u OŠ „Jovan Dučić“ - kaže hrabri snimatelj.Derajić je dodao da ga je začudilo to što, osim njega i Branka, niko nije ni pokušao da pomogne učiteljici.- Petak po podne, puna stanica ljudi, a niko da se nađe ženi u nevolji. U takvim situacijama ljudi treba da skoče i pritrče u pomoć - kaže Derajić.

Promenio veruIZ PRAVOSLAVLJA U ISLAMSnimatelj Dejan kaže da mu je bilo zanimljivo to što je Branko N. trčao za lopovom držeći Kuran u rukama.- Knjigu je sve vreme držao na grudima. Pre potere vraćao se iz džamije. Kasnije nam je ispričao da je iz Užica i da je nedavno promenio veru. Iz pravoslavlja je prešao u islam - kaže Dejan.

Napadnut na DorćoluNOGOM U STOMAKDejan Derajić je s dvoje kolega napadnut u februaru 2012. na Dorćolu, dok su radili reportažu o gradskom prevozu. Na njih je najpre s terase vikao i pretio im Dejan Š. (32), koji je potom sišao i iz čista mira šutnuo Dejana u stomak, a potom ga udario u glavu. Napadač je bio priveden, a Dejan je završio u Urgentnom centru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track