PROSTAK ŽIVKOVIĆ NA SAHRANI: Gašo Knežević bi umro ranije da je znao šta će biti na izborima!
Foto: Nebijša Mandić

Jezivo: Nekadašnji premijer održao degutantan govor

PROSTAK ŽIVKOVIĆ NA SAHRANI: Gašo Knežević bi umro ranije da je znao šta će biti na izborima!

Društvo -
Treba da se stidi: Zoran Živković prilikom poslednjeg oproštaja od preminulog Gaše Kneževića spominjao prekjuče održane izbore i Zorana Đinđića
1 / 6 Foto: Nebijša Mandić

BEOGRAD - Svi se zgledali...Na Novom groblju u Beogradu juče je u prisustvu porodice, prijatelja i kolega sahranjen Gašo Knežević, ugledni profesor Pravnog fakulteta i bivši ministar prosvete Srbije. Sahrani su prisustvovali brojni političari iz prethodnih vlada, a najzapaženiji je bio Zoran Živković, koji je, po mnogima, održao neprikladan govor, spominjući tragično nastradalog premijera Zorana Đinđića i prekjučerašnje izbore.- Da je znao šta će se juče dogoditi, i ranije bi umro! Na ovom mestu sam držao govor i pre 11 godina, Đinđić Gašu čeka gore - rekao je Živković u oproštajnom govoru na Novom groblju.Demokrate na okupuSahrani i komemoraciji održanoj na Pravnom fakultetu u Beogradu prisustvovali su i ministar prosvete u ostavci Tomislav Jovanović, savetnik predsednika Srbije Oliver Antić, bivši premijer Mirko Cvetković, bivši predsednik Srbije Boris Tadić, predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas, predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, bivši ministri Božidar Đelić, Miroljub Labus, Branislav Lečić i mnogi drugi.Odličan profesorNa komemoraciji su se od Gaše Kneževića oprostili njegov kolega i profesor Dejan Popović i dekan Pravnog fakulteta u Beogradu Sima Avramović, koji je pročitao poruku studenata i istakao da je Gašo Knežević bio odličan profesor kog su studenti cenili i voleli zbog stručnosti i fer odnosa prema njima i jedan od najboljih stručnjaka za međunarodno arbitražno pravo. Avramović je rekao i da su telegrame saučešća uputili pravni fakulteti iz brojnih gradova regiona, Skupština Beograda, fudbalski klub Crvena zvezda i mnogi drugi. Gašo Knežević preminuo je u petak, 14. marta, u 61. godini, nakon teške bolesti, a za sobom je ostavio suprugu, dvoje dece i unuka.

Oproštaj uz „My Way“FRENK SINATRA ZA KRAJNa sahrani prilikom spuštanja kovčega violinista je zasvirao pesmu Frenka Sinatre „My Way“. U tom trenutku zavladala je takva atmosfera da su suze krenule i onima koji su najčvršći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track