BAHATO: Bogićević oteo od Srbije 1,2 milijarde
Foto: Zorana Jevtić

Ovako posluju najveći srpski tajkuni

BAHATO: Bogićević oteo od Srbije 1,2 milijarde

Društvo -
Na sve strane Vlasnik „Farmakoma MB“ duguje porez, bankama oko 230 miliona evra, dok je veliki broj radnika ostavio bez hleba

BEOGRAD - Zavio u crno i državu i radnike!Miroslav Bogićević, vlasnik „Farmakoma MB“, na ime poreza duguje 1.253.871.002 dinara! Prema podacima PU, ovaj biznismen s dugom od čak 1,2 milijarde drugi je na spisku dužnika. Bogićević je rak-rana i velikom broju banaka - račune „Farmakoma MB“ blokiralo je 26 banaka, računi njegovih 13 kompanija blokirani su za 85 miliona evra, a svaka banka u proseku potražuje 3,2 miliona.I Bogićević sam priznaje da duguje novac, ali tvrdi da taj dug iznosi oko 300 miliona evra. Naime, iako, prema nekim podacima, njegov dug ide čak do pola milijarde evra, Bogićević kaže da je manji čak i onda kad se sabere dug svih 13 kompanija u njegovom vlasništvu. Kako tvrdi, bankama duguje 230 miliona evra, dobavljačima 50, državi za poreze 10, a radnicima oko četiri miliona evra.Kako je Bogićević uspevao da izigra banke i obezbedi sebi novu finansijsku injekciju, najbolje se objasnio Nebojša Divljan, najveći pojedinačni vlasnik likvidirane Univerzal banke. Divljan je optužio, između ostalog, i Bogićevićev „Farmakom MB“ da je uništio banku, odnosno da je Dragan Tomić, bivši poslanik, odobravao kredite pojedinim firmama mimo zakona koje one nisu mogle da vrate. (K. B.)

KovačevićSTRAŠNO JE KOLIKO DUGUJEMilan Kovačević, ekonomista, kaže da nije normalno što imamo tako loš sistem koji je omogućio da neko poput Bogićevića toliko duguje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track