HUMANO: Udomili sedam bačenih pačića
Foto: Kurir Štampano

„Veterina“ smestila mladunce

HUMANO: Udomili sedam bačenih pačića

Društvo -
Udruženje Mali gnjurac preuzelo je u petak svih sedam pačića koji su, na sreću, preživeli pad, posle čega su privremeno bili smešteni u karantinu u Ovči

BEOGRAD - Sreća u nesreći.

Pačići koji su pre dve nedelje nemilosrdno bačeni s terase na devetom spratu zgrade u Karađorđevoj ulici u Beogradu našli su utočište u udruženju Mali gnjurac, saznaje Kurir.

Kako tvrde u „Veterini Beograd“, udruženje Mali gnjurac preuzelo je u petak svih sedam pačića koji su, na sreću, preživeli pad, posle čega su privremeno bili smešteni u karantinu u Ovči.- Na osnovu svih ponuda koje je naša ustanova dobila za udomljenje pačića, udruženje Mali gnjurac ispunjavalo je najadekvatnije uslove za smeštaj i negu pačića. Pačići starosti dve-tri nedelje predati su u odličnom zdravstvenom stanju, nakon više od nedelju dana, koliko su proveli u karantinu u Ovči, gde su o njima brinuli naši veterinari. S predsednikom udruženja dogovoreno je da kada pačići dostignu telesnu i psihičku zrelost za samostalan boravak u prirodi, obavesti VU „Veterina Beograd“ i da zajedno puste navedene pačiće u prirodni ambijent Obedske bare - kažu u „Veterini“ i dodaju da su se pačići dobro adaptirali u novoj sredini, počeli su da uzimaju hranu i da se kupaju u posudi s vodom.(S. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track