POMOĆ ISLAMSKIH ZEMALJA: Muslimani Srbije za Srbiju
Foto: Tanjug

Solidarnost

POMOĆ ISLAMSKIH ZEMALJA: Muslimani Srbije za Srbiju

Društvo -
U Bajrakli džamiji u Beogradu primio ambasadore Turske, Alžira i Irana, Mehmeta Kemala Bozaja, Abdelkadera Mesdoua i Majida Fahima Pour, kao i otpravnika poslova Ambasade Malezije u Beogradu Jubazlana Jusufa

BEOGRAD - Islamska zajednica Srbije počela je danas akciju prikupljanja pomoći za ugrožene u poplavama pod nazivom "Muslimani Srbije za Srbiju", a odazvali su se predsatvnici ambasada Turske, Alžira, Malezije i Irana.

Muftija Mustafa Jusufspahić je, u okviru akcije sakupljanja pomoći, u Bajrakli džamiji u Beogradu primio ambasadore Turske, Alžira i Irana, Mehmeta Kemala Bozaja, Abdelkadera Mesdoua i Majida Fahima Pour, kao i otpravnika poslova Ambasade Malezije u Beogradu Jubazlana Jusufa. "Pomoć koju danas sakupimo uplatićemo na račun Vlade Srbije", rekao je Jusufspahić.

On je istakao da se Islamska zajednica Srbije u teškim vremenima za Srbiju ponaša društveno odgovorno i pomaže ugroženima. "Stavili smo sve naše objekte na raspolaganje Vladi Srbije za prijem evakuisanih", rekao je on.

Abdelkader Mesdou, ambasador Alžira, rekao je da Alžir čeka da Srbija proceni štetu od poplava kako bi na osnovu toga odlučio o daljoj pomoći.Njegov iranski kolega, Majid Fahim Pour, rekao je da je Ambasada Irana već uplatila pet hiljada evra za pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima.

Turski ambasador Mehmet Kemal Bozaj je rekao da je Turska ponudila spasilačke ekipe i da je nabavila opremu kako bi se pomoglo ugroženima.Diplomate iz Turske, Alžira, Irana i Malezije su uputle saučešće građanima i Vladi Srbije zbog ljudskih žrtava u poplavama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track