Najnovije vesti

Borba mladih biznismena!
Foto: Nemanja Pančić

Takmičenje učeničkih kompanija

Borba mladih biznismena!

Društvo
Učenici srednjih škola su istovremeno i direktori i proizvođači, kaže Radičević

BEOGRAD - Ambiciozni.
Nacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija, koje je započelo u nedelju u Beogradu, okupilo je 20 kompanija koje su bile najbolje na regionalnim sajmovima, a pobednik takmičenja, koji će danas biti izabran, u julu će predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju u Talinu.

Darko Radičanin, izvršni direktor organizacije „Dostignuća mladih“, koja je organizator ovog takmičenja, kaže da je za njega posebno zadovoljstvo to što se ovaj događaj našao u kalendaru Ministarstva prosvete.

- Ponosni smo na mlade, 95 učeničkih kompanija se prijavilo. To su sve učenici srednjih škola, koji su istovremeno i direktori i proizvođači - naglašava Radičanin i dodaje da su veoma posvećeni edukaciji nastavnika kako bi oni dalje motivisali učenike da neguju svoju kreativnost.

Takmičenje finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Sosijete ženeral banka Srbija, dok žiri čine stručni ljudi iz biznisa, među kojima i Kurir ima svog predstavnika. Žiri će posebno obratiti pažnju na timski duh, profit i inovativnost, kao i usklađenost sa životnom sredinom.

(A. K.)

Svestrani školarci
ŽIRI NA TEŠKIM MUKAMA

Predstavnici kompanije „Bukzmeter“, koju čine učenici gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša, kažu da im je cilj promovisanje čitanja, pa tako među svojim proizvodima imaju bukmarkere i torbe za knjige, dok su đaci Srednje škole „Sveti Ahilije“ iz Arilja udruženo osnovali učeničku kompaniju „ Fit end svit“, koja se bavi čokoladiranjem voća.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...