BRITANSKI NOVINAR ODUŠEVLJEN: Srbija ima sve!
Foto: Marina Lopičić

Reportaža o našoj zemlji

BRITANSKI NOVINAR ODUŠEVLJEN: Srbija ima sve!

Društvo -
Novinar Dejli stara Dominik Lemanski svoju srpsku avanturu započeo je, naravno, opisom rakije

Srbija ima sve!, ocenio je novinar britanskog tabloida Dejli stara Dominik Lemanski u svom tekstu o lepotama Srbije koju je posetio nedavno, pre katastrofalnih poplava. Svoju srpsku avanturu započeo je, naravno, opisom rakije za koju je napisao da ima 40 odsto alkohola. Našu zemlju je opisao kao kombinaciju kulturoloških uticaja istočne Evrope, Turske i Mediterana, a Britance je prvo upoznao sa Beogradom i nadaleko poznatim prestoničkim životom. "Obreli smo se u klubu u četvrti Savamala. Odlučili smo se za medovaču i ubrzo jedan drugom nazdravljali uz poklič Živeli!"

Lemanski je opisao i lepote NP Tara, ali i ćevape koje je naručio za ručak pre nego što je uživao posmatrajući Drinu. Pažnju mu je privukla i majušna kuća na vrhu stene usred reke. "Takođe, zaustavili smo se kako bismo uživali u divnom pogledu na jezero Perućac. Međutim, dok smo se divili pejzažu, vodič nas je podsetio na ožiljke rata na Balkanu koji su još sveži u sećanju ovdašnjih ljudi", napisao je novinar Dejli stara i dodao: "Još jedna stvar koju posetioci moraju da vide u Srbiji jeste Šarganska osmica. Putujući između Šargana i Mokre Gore, prošli smo kroz 22 tunela i preko pet mostova, uživajući u fantastičnom pogledu na planine i doline".

Lemanski je opisao i ručak u Drvengradu, selu koje je sagradio srpski reditelj Emir Kusturica za potrebe snimanja filma 'Život je čudo'. I za kraj, novinar britanskog lista podelio je sa svojim čitaocima utiske sa Zlatibora, iz restorana u Zemunu... posle čega je napisao: "Srbija je fantastična destinacija koja se oporavlja od teške prošlosti. Posetite je i sigurno ćete biti oduševljeni".

Daily star

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja