Gašić: Migovi 29 biće osposobljeni
Foto: Kurir Štampano

Ministar odbrane o srpskoj avijaciji

Gašić: Migovi 29 biće osposobljeni

Društvo -
Govoreći o istrazi oko prodaje viškova vojnih sredstava u prethodnim godinama, Gašić je naveo da je Vojnobezbednosna agencija bila angažovana na presecanju i dokumentovanju zloupotreba

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Branislav Gašić izjavio je da lovačka avijacija nije prizemljena i da će avioni Mig 29 biti osposobljeni za izvršavanje zadataka.

Gašić je rekao da kada su ti avioni u pitanju postoje problemi s akumulatorima, ali da će pošto bude ispoštovana nešto složenija zakonska procedura oni uskoro biti nabavljeni.

Posle toga će avioni Mig 29 biti osposobljeni za izvršavanje zadataka, rekao je ministar odbrane.

Govoreći o istrazi oko prodaje viškova vojnih sredstava u prethodnim godinama, Gašić je naveo da je Vojnobezbednosna agencija (VBA) bila angažovana na presecanju i dokumentovanju zloupotreba.

To je potvrđeno kroz zajedničku akciju VBA, MUP-a i Vojne policije kada je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, privedeno šest osoba zbog osnovane sumnje da su učestvovali u malverzacijama prilikom prodaje viškova naoružanja i vojne opreme, rekao je on.

Gašić je precizirao da su, kao višak, na tenderu prodati tenkovi, topovi, mitraljezi, automatski pištolji, revolveri magnum 357, puškomitraljezi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track