Najnovije vesti

Lajčak: Neko je uzeo ogroman novac za Kosmajčevo državljanstvo!

Meka za narko-dilere

Lajčak: Neko je uzeo ogroman novac za Kosmajčevo državljanstvo!

Društvo
22:58h
Kosmajac, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg srpskog narko-dilera, dobio je državljanstvo Slovačke 13. septembra 2004. godine. Vlasti Slovačke sada ispituju da li je njegova dokumentacija bila ispravna

BRATISLAVA/BANJALUKA - Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak izjavio je da je "neko u Slovačkoj uzeo novac" kako bi narko diler Dragoslav Kosmajac dobio slovačko državljanstvo.

On je ocenio da je sramota što mnogi narko dileri sa Balkana imaju slovačko državljanstvo, navodeći kao primer Darka Šarića i Albanca s Kosova i Metohije Bakija Sadikija, osuđenog za šverc heroina, preneli su banjalučki mediji.

"Kako je moguće da su svi ovi ljudi kupili slovački pasoš? Ne sumnjam da je neko za to uzeo ogroman novac", rekao je Lajčak novinarima u Slovačkoj.

Kosmajac, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg srpskog narko-dilera, dobio je državljanstvo Slovačke 13. septembra 2004. godine. Vlasti Slovačke sada ispituju da li je njegova dokumentacija bila ispravna.

Na osnovu državljanstva, Kosmajac je dobio ličnu kartu s kojom može da putuje u sve zemlje EU, kao i pasoš s kojim je prošle subote otišao u Crnu Goru, a zatim, kako tamo pretpostavljaju, u BiH.

Mediji u regionu ranije su objavili da je Kosmajac ličnu kartu dobio u istoj stanici policije u Bratislavi kao i Darko Šarić dve godine kasnije.

Dragoslav Kosmajac (61), u noći između petka i subote, nekoliko sati pošto ga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg srpskog narko dilera Srbije, ušao je u Crnu Goru na graničnom prelazu Jabuka-Ranče.

Podgoričke "Vijesti" su tada objavile da je lociran u Herceg Novom kao i da je vlasnik luksuzne vile u risanskom naselju Strp.

Izvor iz Uprave policije objasnio je tada da za njim nije raspisana međunarodna poternica i da je on potpuno legalno ušao na teritoriju Crne Gore, a nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje navode da je Kosmajac u Crnu Goru ušao sa slovačkim pasošem.

Po pisanju podgoričkog "Dana" on je posle dva dana prešao u Bosnu i Hercegovinu. Prethodno, tokom boravka u Crnoj Gori, dogodio se incident.

Naime, kako navode crnogorski mediji, patrola sa­o­braćaj­ne po­li­ci­je pokuša­la je da zaustavi Ko­smaj­če­vog sina La­za­ra, ko­ji je po­be­gao jer je sa njim u vo­zi­lu bio i otac. Posle ne­ko­li­ko mi­nu­ta, mla­dić se vra­tio kod pa­tro­le, ali bez oca.

Zbog bekstva od policije Lazar Kosmajac je sproveden pred sudiju za prekršaje koji ga je uputio na desetodnevno izdržavanje kazne u zatvor Spuž.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track