Direktorka škole trošila nemilice!
Foto: Kurir štampano

Budžetska inspekcija potvrdila

Direktorka škole trošila nemilice!

Društvo -
Dragica Tomić, koja je na čelu VPŠSS u Novom Sadu, nezakonito je sprovodila javne nabavke, trošila neplanski, sklapala nedozvoljene ugovore o delu i planirala veće prihode od realnih

BEOGRAD - Budžetska inspekcija Ministarstva finansija potvrdila je da su se u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija (VPŠSS) u Novom Sadu dešavale zloupotrebe o kojima je Kurir više puta pisao.- Budžetska inspekcija je otkrila da je u školi bilo zloupotreba u trošenju novca na službena putovanja, u javnim nabavkama. Skoro polovina službenih putovanja iz škole odnosi se na direktorku Dragicu Tomić i njenog supruga Radovana, na šta nisu imali pravo. Utvrđene su zloupotrebe i u korišćenju službenog automobila - kaže izvor Kurira iz Visoke poslovne škole strukovnih studija i potvrđuje da je finansijska kontrola potvrdila sve malverzacije rukovodstva škole o kojima je Kurir pisao.U Ministarstvu finansija Kurir je dobio potvrdu da je kontrolisano poslovanje VPŠSS za 2012, 2013. i 2014. godinu.- Odeljenje za budžetsku inspekciju Ministarstva finansija izvršilo je kontrolu poslovanja Visoke poslovne škole strukovnih studija iz Novog Sada i konstatovalo da je škola planirala i sprovodila javne nabavke u suprotnosti sa Zakonom o javnim nabavkama, preuzimala obaveze i ostvarivala troškove i za svrhe koje nisu predviđene godišnjim planovima, zaključivala i vršila isplatu po ugovorima o delu i za poslove iz delatnosti škole, što je u suprotnosti s važećim propisima, i vršila nerealno planiranje prihoda koji petostruko premašuju ostvarene prihode - kažu u Ministarstvu finansija i dodaju da su zbog utvrđenih nepravilnosti, po više osnova, podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka Pekršajnom sudu u Novom Sadu i Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.Direktorka VPŠSS u Novom Sadu Dragica Tomić nije odgovarala na naše pozive, a odgovori na pitanja, koja smo u vezi sa ovim slučajem poslali mejlom, do zaključenja ovog broja Kurira nismo dobili.

Kurir već pisao o Tomićkinim mahinacijama HTELA DA POTROŠI 9,7 MILIONAPodsećamo, Kurir je već pisao o bahatom trošenju para u VPSSS u Novom Sadu, odnosno o planu direktorke Tomić da na uređenje već renoviranih prostorija ove godine potroši 3,2 miliona evra. Takođe, planirala je da na službena putovanja u inostranstvo potroši 9,7 miliona dinara. Osim o finansijskim malverzacijama, Kurir je pisao i o tome da je Dragica Tomić plagirala delove doktorata. Naime, u svom doktoratu pod nazivom „Zakonitosti profesionalizacije menadžmenta“, koji je odbranila 2006. godine na Ekonomskom fakultetu u Subotici, ona je doslovno prepisala delove teksta iz udžbenika „Menadžment znanja i(li) znanje u menadžmentu“, čiji je autor profesor dr Života Radosavljević, ali je ona to pravdala zajedničkim radom s profesorom Radosavljevićem na skripti za studente.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track