Vulin sa Raševićevom: Treba nam Savet za populacionu politiku
Foto: Fonet

Zaključak sastanka

Vulin sa Raševićevom: Treba nam Savet za populacionu politiku

Društvo -
Savet za populacionu politiku je prvi korak u definisanju i uvođenju novih mera i akcija vezanih za poboljšanje demografske slike Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva rada

BEOGRAD - U Srbiji je potrebno konstituisati Savet za populacionu politiku, zaključeno je na današnjem sastanku ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina sa direktorkom Instituta društvenih nauka Mirjanom Rašević.

Savet za populacionu politiku je prvi korak u definisanju i uvođenju novih mera i akcija vezanih za poboljšanje demografske slike Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva rada.

Rašević je tokom sastanka, kako se navodi, iznela istraživačke nalaze koji upućuju na potencijalne aktivnosti ublažavanja fenomena nedovoljnog rađanja.

"Pored niza postojećih mera populacione politike koje sprovodi Ministarstvo za rad, ministar Vulin je inicirao intenzivniju saradnju sa stručnjacama iz svih relevantnih oblasti radi aktivnijeg delovanja države u toj sferi", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track