MARKONI PODNEO KRIVIČNU: Milović angažovao Kosmajčeve kriminalce da me prate!

Zloupotreba položaja

MARKONI PODNEO KRIVIČNU: Milović angažovao Kosmajčeve kriminalce da me prate!

Društvo -
Prijavu protiv Milovića podneo je nekadašnji zamenik direktora BIA Dragan Marković Markoni, kao ovlašćeno lice ove agencije

BEOGRAD - Bivši načelnik UKP Rodoljub Milović osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja i neovlašćeno prikupljanje podataka, saznaje je B92 u BIA.Prijavu protiv njega podneo je bivši zamenik direktora BIA Dragan Marković Markoni,kako senavodi, Milović se sumnjiči da je angažovao lice sa kriminalnim dosijeom da prati državne funkcionere.Prijava je podneta zbog sumnje da je Milović angažovao Milutina Markovića Putu, čoveka povezanog sa Dragoslavom Kosmajcem, da prati tadašnjek zamenika direktora BIA Dragana Markovića Markonija tokom jedne njegove posete Beču.Slučaj se , kako se navodi, desio krajem 2010. godine, kao i da je razmena podataka obavljena u jednom beogradskom restoranu mesec dana kasnija, a navodno je tom sastanku prisustvovao i sam Kosmajac, koga je premijer Aleksandar Vučić nedavno optužio da je "najveći narko-bos u SrbijI".Milović je smenjen sa mesta šefa UKP prošlog meseca, zajedno sa još četiri šefa policijskih uprava, a na istoj konferenciji za novinare na kojoj je to saopšteno, Vučić je prvi put javno govorio o Kosmajcu.Dragan Marković Markoni razrešen je sa mesta zamenika šefa BIA po svom zahtevu, nakon što se našao u središtu pažnje zbog saslušanja u "slučaju Peruača". On je sada na poziciji savetnika direktora BIA.

Dragan Marković Markoni, savetnik direktora BIA, u izjavi za Naše novine tvrdi da optužba protiv Milovića nije nikakav čin osvete, već da je slučaj u rukama tužilaštva.- Očekujem da se tužilaštvo odnosi prema ovom slučaju kao prema svakom drugom u kom postoje elementi krivičnog dela i da uradi svoj deo posla, budući da u krivičnoj prijavi postoji još dosta prostora i mnogo nerasvetljenih detalja koje treba do tančina istražiti - rekao je Marković.U prijavi stoji da je Puta, tokom svoje prve naredne posete Beogradu, u novembru 2010. godine, na sastanku u jednom restoranu, obavestio Milovića, a da je sastanku prisustvovao i dragoslav Kosmajac. Dokumenta o ovom slučaju pronašao je Markoni i odmah uputio zahtev MUP-u za ostvarivanje prava u vezi sa obradom podataka o ličnosti, te upitao da li je Služba za specijalne metode UKP prema njemu preduzimala radnje, prema kom pravnom osnovu i u koliko navrata počev od 2008. godine.

(Tanjug/Politika/b92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track