GORDANA ŽIVOJINOVIĆ UŠLA U ŠTOS: Ona je najveći muljator u Srbiji!
Foto: Kurir Štampano

Spisak prevarenih privrednika sve duži i duži

GORDANA ŽIVOJINOVIĆ UŠLA U ŠTOS: Ona je najveći muljator u Srbiji!

Društvo -
Gordana Živojinović iz Šapca ojadila i firmu „Nikolas“ za oko 2,5 miliona dinara, a „Koridor nacional“ iz Niša za 600.000 dinara kao posrednik u dodeli kredita kod banaka

BEOGRAD - Gordana Živojinović iz Šapca, organizatorka fantomske skupštine privrednika u Sava centru, godinama vara privrednike na raznorazne načine, a spisak prevarenih je sve duži. Posle objavljivanja teksta o prevari, našu redakciju zatrpale su prijave njenih žrtava, od kojih su neke morale da stave ključ u bravu.Zloupotreba meniceTako su se među oštećenima našle i kompanija „Nikolas“ iz Beograda i „Koridor nacional“ iz Niša, a obe ove firme Živojinovićeva je prevarila kao izvršni direktor Finansijsko-razvojnog centra „Donatela“ pri posredovanju u dobijanju kredita kod banaka.

- Firmu „Nikolas“ je prevarila za oko 2,5 miliona dinara jer je zloupotrebila blanko menicu koja joj je data kao pokriće za uslugu posredovanja u dobijanju kredita. Uslugu nije izvršila, a menicu je aktivirala i učinila krivično delo zbog kojeg su je tužili i dobili na sudu. To je džaba jer od nje ne mogu ništa da naplate pošto se na njoj ne vodi nikakva imovina - kaže dobro obavešteni izvor Kurira upoznat s Gordaninim poslovanjem.U „Nikolasu“ su nam potvrdili da ih je Živojinovićka prevarila i da su proces protiv nje dobili na sudu.Slobodanku Bobu Stanojević, vlasnicu sada ugašene firme „Koridor nacional“ iz Niša, Gordana Živojinović je ojadila za 600.000 dinara.- Ugovor o zastupanju za kredit između 200.000 i 300.000 evra sa Gordanom Živojinović potpisala sam 29. juna 2012, jer sam čula da to može mnogo brže da završi. Ugovor je predviđao njenu proviziju od tri do devet odsto, ali i kaznu od 20.000 evra u slučaju da odustanem od kredita ili ako kontaktiram s bankom.

Tražila je da uplatim 200.000 dinara avansa za izradu biznis-plana i zapretila mi da će, ukoliko u roku od sat vremena to ne uradim, naplatiti kaznu od 20.000 evra. Otrčala sam i uplatila pare na račun firme „Donatela“, ali me je ona pozvala i rekla da uplatim na njeno ime još 200.000 za izradu biznis-plana pošto je račun firme u blokadi - jada se Stanojevićeva.Sve negira- Kad sam sve uplatila, prestala je da mi se javlja. Stopirala sam menice i podnela tužbu Privrednom sudu - kaže Stanojevićeva i dodaje da je dobila spor, ali da presuda još nije izvršna.Gordana Živojinović kaže da nije prevarila Slobodanku Stanojević za 600.000 dinara.- Protiv nje sam podnela krivičnu prijavu, ali neću da vam kažem zbog čega. Nisam ja neko kome vi možete da postavljate pitanja telefonom, nemam ja vremena za to - rekla nam je Živojinovićeva.

Oštećena... Boba Stanojević
Oštećena... Boba Stanojević

Privredni sudDUŽNA DA ISPLATI MILION DINARAGordana Vuković, portparolka Privrednog suda u Beogradu nam je potvrdila da je 17. novembra 2013. doneta presuda u korist firme „Koridor nacional“ iz Niša.- Presudom je Gordana Živojinović kao fizičko lice obavezana da firmi „Koridor nacional“ plati 330.510 dinara, dok je firma „Donatela“ dužna da plati 300.000, plus kamatu i troškove postupka u iznosu od 289.482 dinara. Predmet je 31. januara ove godine dostavljen Privrednom apelacionom sudu na odlučivanje po žalbi.

Hvalila se poznanstvimaARKAN ME JE ZVAO „LEGENDO“U intervjuu za Arenu 92 Gordana Živojinović je otvoreno pričala o druženju sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, koji ju je, kako tvrdi, zvao „kralju“, „care“ i „legendo“.- Mislim da me je poštovao kao ženu van stereotipa, jedinu koja u poslu s naftom opstaje samostalno. Družili smo se. Tri, četiri puta smo čak zajedno gledali film „Prohujalo s vihorom“, a Arkan je svaki put plakao - izjavila je Gordana Živojinović za Arenu 92.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track