Najnovije vesti

ODBRANA OD EBOLE: Na Aerodromu Nikola Tesla mere temperaturu putnicima!
Foto: Maja Majsovski Rašević

Zaraza se približava

ODBRANA OD EBOLE: Na Aerodromu Nikola Tesla mere temperaturu putnicima!

Društvo
"Po uzoru na američku priču, od 17 časova danas smo na beogradskom aerodromu krenuli sa merenjem temperature", rekao je Loncar i dodao da je započeta hitna nabavka zaštitne opreme.

BEOGRAD - Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" medicinske ekipe popodne su počele da mere temperaturu putnicima, u okviru predviđenih mera za eventualno pojavljivanje virusa ebole u Srbiji, rekao je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"Po uzoru na američku priču, od 17 časova danas smo na beogradskom aerodromu krenuli sa merenjem temperature", rekao je Loncar za RTS i dodao da je započeta hitna nabavka zaštitne opreme.

Zlatibor Lončar
Zlatibor Lončar

Takođe je naveo da je određeno da karantin bude u hotelu Nacional, ako dođe do oboljenja, pošto se slučajevi ebole približavaju granicama Srbije.

On je istakao da se preduzimaju sve neophodne mere u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije i da od ponedeljka kreću ekipe po Srbiji kako bi edukovale ljude koji mogu da dođu u kontakt sa slučajem ebole.

"Nema mesta panici. Ovu stvar držimo pod kontrolom i nema potrebe da licitiramo gde će biti ti ljudi", naglasio je ministar zdravlja apelujući na sve da vode računa o izjavama.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...