UTISAK NA OTVORENOM Olja Bećković: Stvari su otišle u lošem pravcu

Protest

UTISAK NA OTVORENOM Olja Bećković: Stvari su otišle u lošem pravcu

Društvo -
Okupljeni su potpisavali proglas NUNS za slobodu medija

BEOGRAD - Ispred televizije B92, čiji menadžment je odlučio da se emisija Utisak nedelje ne emituje na nacionalnoj frekvenciji te tv stanice, večeras je održan protest pod nazivom "Utisak na otvorenom".

Voditeljka Olja Bećković je okupljenima rekla da su oni dokaz da nije uzalud radila tu emisiju 24 godine, ali i da ima utisak da je sve uzalud i da su "stvari otišle u lošem pravcu". "Ovoga nikad nije bilo, ni 90-tih", ocenila je Bećkovićeva.

Okupljeni su potpisavali proglas NUNS za slobodu medija, a predsednik tog udruženja Vukašin Obradović je rekao novinarima da je ukidanje Bećkovićkine emisije jedan u nizu pritisaka na medije. Obradović je je kritikovao Vladu Srbije i "sve one koji misle da je stezanje obruča u javnom mnjenju put ka Evropi" i dodao da Izveštaj EK pokazuje da to nije tako.

Među okupljenima su bili lideri Nove Stranke i Demorkatske stranke Zoran Živković i Bojan Pajtić, brojne javne ličnosti, predstavnici nevladinog sektora, a neki su nosili transparente sa natpisima "Priča se da postoji i ovaj čovek" uz sliku ministra kulture Ivana Tasovca.Skup je obezbeđivala policija.

http://www.youtube.com/watch?v=IVSHko5gCx8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track