Obećanje Univereksporta: Zaposlićemo još radnika

Intervju, Olivera Ćirković, PR „Univereksporta”

Obećanje Univereksporta: Zaposlićemo još radnika

Društvo -
Investirali smo preko pet miliona evra, a predstoji nam širenje prodajne mreže, kaže u Olivera Ćirković, portparol ovog domaćeg trgovinskog lanca

BEOGRAD - Kupci nam veruju!- Izuzetno uspešnom prethodnu godini čini naša investicija na domaćem tržištu od preko pet miliona evra, međutim, ulaganje u intelektualni kapital je naša viza za budućnost, a to svakako podrazumeva zapošljavanje - kaže u intervjuu za Kurir Olivera Ćirković, portparol domaćeg trgovinskog lanca „Univereksport”.♦ Vaš poslovni sistem je u 2011. prihodovao 16,5 milijardi dinara. Planirate li nove investicije?- Poslovni planovi se prevashodno oslanjaju na izbegavanje rizika, odnosno na sigurnost poslovanja i održavanje stabilnosti. Predstoje nam investicije koje su okrenute širenju prodajne mreže na celokupno domaće tržište, a ova godina po visini finansijskih ulaganja i pravcu i širini razvoja sigurno neće zaostajati za 2011. Koja je vaša taktika za prevazilaženje ekonomske krize, koja će, kako se očekuje, u ovoj godini biti još veća?- Došlo je do pada kupovne moći, tako da se prosečna potrošačka korpa smanjila, ali se broj kupovina povećao. Naši potrošači mogu da kupuju uz odloženo plaćanje do čak 180 dana, čiju beskamatnost mi finansiramo. Veliki je broj onih koji su prošle godine ostali bez posla. Šta vaši zaposleni mogu da očekuju?- Nažalost, nije moguć proporcionalan rast broja zaposlenih i prodajne mreže, s obzirom na to da troškovi poslovanja nemilice rastu svakog dana, ali je najvažnije da zapošljavanje postoji i postojaće.(M. I.)

Zanima nas srpsko tržište„Univereksport” prevashodno posluje na tržištu Vojvodine, a od 2010. i na teritoriji Beograda, gde su, prema rečima Ćirkovićeve, prepoznati kao domaća trgovina kojoj vredi pokloniti poverenje.- Na tržištu Vojvodine učestvujemo sa oko 17 odsto, a u ostatku Srbije do pet procenata. Tržište Srbije je, zasad, jedino tržište koje nas zanima - kaže Olivera Ćirković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track