ZABRANA: Gordani Babić iz Beograda Komora zabranila bavljenje advokaturom
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Izrečena mera

ZABRANA: Gordani Babić iz Beograda Komora zabranila bavljenje advokaturom

Društvo -
To je prva zabrana izrečena nekom advokatu u Beogradu, a do sada je iz istog razloga istom merom kažnjeno još osam advokata iz Niša i jedan iz Novog Sada

BEOGRAD - Upravni odbor Advokatske komore Beograd privremeno je zabranio bavljenje advokaturom Gordani Babić iz Beograda jer je prekršila odluku Advokatske komore Srbije o obustavi rada advokata.

To je prva zabrana izrečena nekom advokatu u Beogradu, a do sada je iz istog razloga istom merom kažnjeno još osam advokata iz Niša i jedan iz Novog Sada.

U informaciji objavljenoj na sajtu Advokatske komore Beograd navodi se da se Babićevoj određuje privremena zabrana bavljenja advokaturom zbog pokretanja disciplinskog postupka za težu povredu dužnosti advokata, odnosno neizvršenje i nepostupanje po odlukama organa komore, što je čini nedostojnom za bavljenje advokaturom.

Zabrana bavljenja advokaturom trajaće do okončanja disciplinskog postupka koji je protiv nje pokrenut podizanjem optužnice disciplinskog tuzizoca.

Žalba protiv ovog rešenja ne zadržava njegovo izvršenje, navodi se u rešenju UO AKB.Beogradski advokati obustavili sud rad 10. septembra a advoakti iz cele Srbije nedelju dana kasnije. Beogradski advoakti štrajkovali su i 15 dana krajem juna. U toku leta suđenja se uglavnom ne održavaju zbog godišnjih odmora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track