VUČEVIĆ: Vojska Srbije je garant slobode, mira i stabilnosti
Foto: Vojska Srbije

Dan Prve brigade KOV

VUČEVIĆ: Vojska Srbije je garant slobode, mira i stabilnosti

Društvo -
Deveti novembar je veliki datum za naš grad jer je toga dana 1918. Godine stigla sloboda, posle višedecenijskog čekanja, kada su ispunjeni snovi naših predaka, istakao je Vučević u kasarni Jugovićevo povodom dana Prve brigade kopnene vojske

NOVI SAD - Vojska Srbije (VS) garant je slobode, mira i stabilnosti naše države i naroda, izjavio je danas novosadski gradonačelnik Miloš Vučević, čestitajući Prvoj brigadi Kopnene vojske (KOV) njen dan 9. novembar, koji je i dan oslobođenja Novog Sada u Prvom svetskom ratu.

“Deveti novembar je veliki datum za naš grad jer je toga dana 1918. Godine stigla sloboda, posle višedecenijskog čekanja, kada su ispunjeni snovi naših predaka”, istakao je Vučević u kasarni “Jugovićevo”, na svečanosti kojoj su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane i VS, pokrajinskih i lokalnih vlasti, organizacija, udruženja i verskih zajednica.

Pred postrojenim jedinicama Prve brigade raport je primio komandant KOV general potpukovnik Aleksandar Živković, a potom je goste pozdravio komandant Prve brigade brigadni general Stojan Batinić.

Ističući zadovoljstvo rezultatima koje je postigla Prva brigade, koja u svom sastavu ima deset potčinjenih jedinica, general Batinić je posebno naglasio veliku angažovanost njenih pripadnika u katastrofalnim majskim poplavama kao i u spašavanju u snežnim padavinama na početku godine.“Učestvali smo u više međunarodnih vojnih vežbi, kod nas i u inostranstvu, u kojima smo razmenili iskustva u mirovnim operacijama, unapređujući vojnu saradnju sa drugim armijama sveta”, kazao je on.

General Batinić je napomenuo da su u završnoj fazi pripreme pešadijske čete te brigade, koja će uskoro biti upućena u mirovnu operaciju u Libanu, pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija.

Pripadnicima Prve brigade je, povodom njihovog dana, pročitan telegram čestke načelnika Generalštaba VS generala Ljubiše Dikovića, a nakon čitanja naredbi o stimulativnim merama, svečanost je završena defileom jedinica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track