Najnovije vesti

PRISLUŠKIVAČ ZA VUČIĆA: Osoblje hotela Kraun plaza nije moglo da odgovori šta će kamera u sobi!

General Cvetković potrvdio

PRISLUŠKIVAČ ZA VUČIĆA: Osoblje hotela Kraun plaza nije moglo da odgovori šta će kamera u sobi!

Društvo
Osoblje hotela nam nije prijavilo da u toj prostoriji postoji kamera. Mi smo je pronašli prilikom kontradiverzionog i protivprislušnog pregleda, kaže general

BEOGRAD - Neprijavljena kamera koju smo pronašli u beogradskom hotelu Kraun plaza, u prostoriji u kojoj je premijer Aleksandar Vučić trebalo da održi sastanak, snimala je i zvuk, izjavio je zastupnik direktora Vojno bezbednosne agencije (VBA), brigadni general Petar Cvektović.

"Osoblje hotela nam nije prijavilo da u toj prostoriji postoji kamera. Mi smo je pronašli prilikom kontradiverzionog i protivprislušnog pregleda", rekao je Cvetković za sutrašnju Politiku.

"Naknadno nam je rečeno da je navodno namenjena konobarima da bi znali kada da gostima unesu piće, ali su naša pitanja zbog čega je onda slika prenošena u centralnu komandnu sobu njihovog obezbeđenja, a ne kod konobara, kao i zbog čega kamera snima i zvuk a ne samo sliku, ostala bez adekvatnog odgovora", rekao je Cvetković.

On je naveo da su prikupljeni podaci o ovom slučaju dostavljeni Ministarstvu pravde i da su naredni koraci u ovom slučaju na pravosuđu. General Cvetković je rekao da je bezbednost predsednika Vlade Srbije u ingerenciji VBA u kontraobaveštajnom i opštebezbednosnom smislu.

"VBA čini velike napore da se adekvatno proceni ugroženost štićene ličnosti. To podrazumeva predviđanje i prevenciju incidentnih situacija, koje mogu da se dogode, bez obzira na detaljno planiranje zaštite", naveo je Cvetković.

"Kada je reč o "sukobu" pripadnika Žandarmerije i pripadnika jedinice Vojne policije "Kobre", taj slučaj je sada u nadležnosti tužilaštva i o tome će se više znati po okončanju sudskog postupka", rekao je zastupnik direktora VBA.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...