EKSKLUZIVNO: Šešelj stiže u sredu!
Foto: Reuter

Haški tribunal

EKSKLUZIVNO: Šešelj stiže u sredu!

Društvo -
Šešelj će ostati još jedan dan u pritvoru Haškog tribunala jer je lekar tražio da se urade dodatne analize njegovog zdravstvenog stanja pre povratka u Srbiju

BEOGRAD - Kako Kurir saznaje haški optuženik Vojislav Šešelj stiže u sredu.

Vlada Srbije će prema Kurirovim saznanjima Šešelju uzeti avionsku kartu za sredu, kada se očekuje napuštanje pritvorske jedinice u Shveningenu i njegov dolazak u Beograd. On bi iz Amsterdama trebalo da pođe redovnim letom u 10.40 sati i da sleti na beogradski aerodrom u 12.55 časova.

Naime Šešelj će ostati još jedan dan u pritvoru Haškog tribunala jer je lekar tražio da se urade dodatne analize njegovog zdravstvenog stanja pre povratka u Srbiju.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom i potpredsednik vlade Rasim Ljajić danas ranije je rekao da će biti poznat termin dolaska Šešelja, koji će doputovati redovnim letom i da će država obezbediti avionsku kartu.

Ljajić je podsetio da je sve bilo spremno da on dođe u petak, ali da je dogovoren taj okvirni rok do utorka, zbog preporuke lekara i prevoda medicinske dokumentacije na srpski jezik.

On je istakao da je reč o presedanu, jer Šešelju 12 godina nije izrečena presuda i dodao da je cilj u Haškom tribunalu "izlazak iz ćorsokaka u ovom postupku".

Ljajić je kazao da je cilj u Haškom tribunalu da se iskoristi situacija vezana za bolest Šešelja, da lider radikala izađe iz Haga i dočeka presudu, kakva god ona bila, u Beogradu, a ne u Hagu i da bi tek potom bio pozvan na dan ili dva, kada bude izricanje presude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track