DRŽAVNI POSAO: Vlada dogodine ukida zabranu zapošljavanja
Foto: Dado Đilas

Uslov da ne probiju budžet

DRŽAVNI POSAO: Vlada dogodine ukida zabranu zapošljavanja

Društvo -
Ministri će o dozvoli popunjavanje mesta ukoliko zaposleni odlaze u penziju, raspravljati u narednim danima pre nego što računica za 2015. stigne pred poslanike

BEOGRAD - Opštine i ustanove koje se finansiraju iz državne kase moći će od naredne godine da zapošljavaju ljude, ali pod uslovom da ne troše više novca nego što im je dodeljeno.

To je jedno od rešenja kojim će u okviru budžetskih zakona za narednu godinu biti izmenjena Uredba o zabrani zapošljavanja doneta u februaru, koja predviđa da državne ustanove moraju da traže saglasnost Vlade kako bi zaposlile ljude, pišu Večernje novosti.

Ministri će o ovoj, ali i o još nekim varijantama koje predviđaju da se dozvoli popunjavanje mesta ukoliko zaposleni odlaze u penziju, raspravljati u narednim danima pre nego što računica za 2015. stigne pred poslanike, piše list.

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave Kori Udovički je ranije Novostima rekla da se uz novi budžet, priprema sistem "koji će biti fleksibilniji u smislu da ograniči ukupno zapošljavanje, ali da omogući da svako u okviru svojih nadležnosti rasporedi posao tako da budu popunjena mesta od najveće važnosti".

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja