Mali đokica, a velika lopuža!
Foto: KURIR

Otvoreno pismo Raje Rodića moralnoj nakazi novinarstva Srbije D.J. Vučićeviću

Mali đokica, a velika lopuža!

Društvo -
Od momenta kada si došao kod mene kao običan gologuzan, novinar početnik prodavao si tekstove i informacije za porciju ćevapa i flašu piva. Od tada samo ti je cena rasla. Od deset ćevapa došao si do dva stana , džipa i roleksa i kako sam kažeš imaš mnogo para, sada si imućan čovek. Odakle ti to Vučko?

Vučko, nisi ti novinar. Ti si bruka i sramota novinarske profesije i moralna nakaza novinarstva Srbije!

Vučko, napravio sam te greškom. Od mog pokušaja da od tebe stvorim čoveka, iz najbolje namere, mutirao si u korumpiranog skota. Tačnije korumpiranu skotinu! Na sramotu moju, novinarske profesije, ove jadne zemlje, a bogami i ljudskog roda. U šta si se ti kukavče jadni, pretvorio?

Ti Vučko, nisi novinar. Nisi to nikada ni hteo da budeš. Ti si samo alava, bolesno ambiciozna, beskrupolozna, umobolna protuva koja želi da bude bogata, moćna, da joj se svi klanjaju, a nemaš, onu stvar, a ni pameti da se za uspeh izboriš znanjem, radom i pozitivnim ljudskim vrednostima. Tebi je novinarski poziv samo paravan za moralnu prostituciju, reketiranje, iznude, blaćenje... Sve s ciljem da zaradiš pare. Od obične prostitutke avanzovao si u elitnu prostitutku. Tvoja deviza je ona boljševička: ukaljaj čoveka pa neka se on pere kako zna. A ti pranje debelo naplaćuješ. Vučko, ti maštaš da budeš Mišković, Beko, Kostić, Bogićević i slični... Ne biraš sredstva da dođeš do novca.

Naš narod kaže: znam te puško dok si pištolj bila! Od momenta kada si došao 19. aprila 1998. godine kod mene kao običan gologuzan, novinar početnik prodavao si tekstove i informacije za porciju ćevapa i flašu piva. Od tada samo ti je cena rasla. Od deset ćevapa došao si do dva stana, džipa i roleksa i kako sam kažeš imaš mnogo para, sada si imućan čovek. Odakle ti to Vučko?

Tebi je mesto gde i Dragoslavu Kosmajcu i Ljubiši Buhi Čumetu, koje uzgred godinama nisi smeo da spomeneš. Da se malo družiš sa sebi sličnima dok se ne utvrdi kako si to sve stekao. Tvoji legalni prihodi su kao i njima nesrazmerni tvojoj imovini. Ili Vučko javno priznaj, ko ti je od političara i tajkuna šta dao i zašto!

Lažno se predstavljaš kao uspešni vlasnik još uspešnije dnevne novine. Novina je mnogo skupa igračka. Ja to dobro znam. Ne daje se to idiotu u ruke tek tako. Finansijski tokovi jasno govore da si ti samo iznajmljeno ime kao što si bio i u Pressu gde ste ti i tvoja banda ostali dužni 16 miliona evra raznim ljudima, od Mome Vujovića koji je izgradio zgradu štamparije, a nikada mu niste platili 2,5 miliona evra, preko duga za mašinu od 2,5 miliona, države kojoj dugujete milion evra za poreze itd,itd sve do 16 miliona evra. Koliko si ti od tih opljačkanih 16 miliona stavio u svoj džep?

Vučko da li smeš javno da kažeš ko ti je dao novac da pokreneš Informer i ima li tu prljavog keša opljačkanog u Galenici i ko ti ga je dao na ruke? Obavesti lepo javnost da ne budu u zabludi da si ti to finansirao tvojim parama.

Vučko, da ponovim nisi ti novinar. Ti si bruka i sramota novinarske profesije i moralna nakaza novinarstva Srbije!

Pokretač Kurira, Raja Rodić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track