POMOĆNICA MINISTRA: Ne mogu ni da zamislim da đaci ne dobiju knjižice
Foto: Printscreen

Zaoštrava se štrajk prosvetara

POMOĆNICA MINISTRA: Ne mogu ni da zamislim da đaci ne dobiju knjižice

Društvo -
Zorana Lužanin kaže da bi potpuna obustava rada koju prosvetari najavljuju za 22. decembar bila protivzakonita, a sindikati poručuju da će, ako ne bude pomaka u pregovorima, biti odlučeno da li će nastavnici zaključiti ocene učenicima

BEOGRAD - Pomoćnica ministra prosvete Srbije Zorana Lužanin izjavila je danas da joj je teško da zamisli da bi zbog štrajka prosvetnih radnika, deca mogla da ostanu bez knjižica i zaključenih ocena.

Lužanin je rekla da bi potpuna obustava rada koju prosvetari najavljuju za 22. decembar bila protivzakonita.Ona je precizirala da se razgovori s predstavnicima sindikata vode gotovo svakodnevno i da se radi na nalaženju najboljeg rešenja.

Predstavnici četiri reprezentativna sindikata prosvete odlučili su da se štrajk u prosveti nastavi skraćenjem časova na 30 minuta, a da se 22. decembra zaoštri jednodnevnom obustavom rada. Predsednik Sindikata radnika u prosveti Slobodan Brajković rekao je juče da će nakon toga, ako ne bude pomaka u pregovorima, biti odlučeno da li će nastavnici zaključiti ocene učenicima i podeliti knjižice.

Četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti - Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost", Samostalni sindikat, Unija prosvetnih radnika i Sindikat obrazovanja, od 17. novembra štrajkuju skraćenjem časova na 30 minuta. Sindikati traže i da budu izuzeti od smanjenja plata u javnom sektoru za 10 odsto, uvođenje platnih razreda kao i hitne pregovore o kolektivnom ugovoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track