Vulin: Socijalna davanja nisu umanjena ni za jedan jedini dinar
Foto: Fonet

Ministar u Subotici

Vulin: Socijalna davanja nisu umanjena ni za jedan jedini dinar

Društvo -
Ta davanja nisu smanjena uprkos tome što je to ministarstvo, zbog mera štednje, uštedelo milijardu i 800 miliona, kaže ministar koji je položio kamen-temeljac za dogradnju novog krila Doma za negu Gerontološkog centra

SUBOTICA - Socijalna davanja nisu umanjena ni za jedan jedini dinar, izjavio je danas u Subotici ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin.

On je rekao da ta davanja nisu smanjena uprskos tome što je to ministarstvo, zbog mera štednje, uštedelo milijardu i 800 miliona. - Socijalna davanja nisu umanjena ni za jedan jedini dinar. Mi smo uštedeli milijardu i 800 miliona na svemu osim na socijalnim davanjima - osim na invalidskim pravima, boračkim pravima i mislim da zaista treba poštovati takvu rešenost Vlade da u vremenu najčvršće i najrigoroznije štednje nikako ne umanjite onima kojima je najteže - rekao je Vulin.

Vulin je u Subotici položio kamen temeljac za dogradnju novog krila Doma za negu Gerontološkog centra, površine 600 kvadratnih metara, koju sa 50 miliona dinara finansira ministarstvo na čijem je čelu. Rok za završetak radova je 95 radnih dana, nakon čega će po Vulinovim rečima ovaj centar biti rasterećen, radiće po evropskim standardnima koji podrazumevaju ukidanje četvorokrevetnih soba, a samim tim stvoriti uslove da ovaj objekat dobije licencu.

On je dodao da će ministarstvo u narednoj godini doneti brojne zakone, poput Zakona o socijalnoj zaštiti, finansijskoj podršci porodicama sa decom, porodičnog zakona, zakona o bezbednosti i zaštiti na radu.Vulin je naglasio da će ministarstvo u narednoj godini “nastaviti da čuva standard korisnika i ulaže u kapitalne stvari kao što je Gerontološki centar u Subotici”.

Ministar je dodao da je do sada zatvoreno u Srbiji 13 gerontoloških centara, od kojih su se neki ponovo prijavili za dobijanje licence.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track