Stefanović u Čačku: Najvažnije vratiti poverenje u policiju
Foto: Mup

Ministar unutrašnjih poslova u poseti policijskim stanicma

Stefanović u Čačku: Najvažnije vratiti poverenje u policiju

Društvo -
Policija je tu da garantuje bezbednost i sigurnost za sve građane – naglasio je Stefanović
1 / 7 Foto: Mup

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović danas je obišao Policijsku upravu u Čačku i policijsku stanicu u Guči. - Prioriteti Ministarstva unutrašnjih poslova , važe i za Policijsku upravu u Čačku – istakao je ministar nakon razgovora sa starešinama, naglasivši kao vrlo bitan i odnos poverenja građana prema policiji. Policija je tu da garantuje bezbednost i sigurnost za sve građane – naglasio je Stefanović i pohvalio Policijsku upravu u Čačku za dobre rezultate rada.

Ministar je istakao da policija u Čačku ima povećanu zaplenu narkotika, kao i akcizne robe, veoma mali broj izvršenih krivičnih dela, pad opšteg kriminaliteta za preko 10 posto, što pokazuje da pojačane aktivnosti i napori policije daju rezultate.Ministar Stefanović je razgovarao i sa vatrogascima spasiocima za koje je rekao da ih je, nažalost, malo šta mimoišlo ove godine. Da je bilo nekoliko intervencija gde se uključila cela Policijska uprava i da su bili uz svoj narod kao što to i priliči.

Sagledavajući tehnološke kapacitete i da policija kamerama prati Čačak, Guču i deo u Lučanima, Stefanović je naglasio da je važno da policija ide u korak sa novim tehnološkim unapređenjima kako bi što efikasnije izvršavala svoje zadatke.

-Ono što ja očekujem od policije je da se vrati u zajednicu, da komšije znaju svog komšiju policajca, da taj odnos bude partnerski i drugarski, da imamo dobar odnos i sa lokalnom samoupravom, da nastave da obaraju kriminalitet, da se kriminalci plaše zato što policija dobro radi svoj posao, a ne da se osećaju udobno. Očekujem od policije da bude oštra prema onima koji krše zakon, da se niko od građana ne oseća ugroženo i nebezbedno zato što će znati da mi radimo svoj posao. I kada to postignemo, mislim da građani mogu da imaju poverenje u policiju- zaključio je ministar Nebojša Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track