PENICILINSKI ŠOK PRETI DECI: Evo kako je 14 tona torte sa smetlišta završilo na trpezi!

SKANDAL

PENICILINSKI ŠOK PRETI DECI: Evo kako je 14 tona torte sa smetlišta završilo na trpezi!

Društvo -
BRUKA: Zbog saučesništva suspendovano 10 radnika kragujevačke „Čistoće“, osam dobilo upozorenje pred otkaz, a smenjeni šef obezbeđenja i šef deponije

KRAGUJEVAC - Sa deponije u Kragujevcu ukradene su 18.432 torte od malina, proizvođača „Peta gama“, koje su zbog pojave plesni predviđene za uništenje kao komunalni otpad!U organizovanoj akciji, u kojoj su, kako je dosad utvrđeno, učestvovali pojedini radnici kragujevačkog Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“, blizu 14 tona slatkiša završilo je u ilegalnoj uličnoj prodaji, što može prouzrokovati nesagledive posledice po zdravlje ljudi, posebno dece!Prema rečima Dejana Raonića, direktora JKP „Čistoća“, kragujevačkoj firmi „Peta gama“, koja oko 400.000 svojih torti godišnje izveze u zemlje Evropske unije, pokvarila se hladnjača i torte su se rastopile. Kad je frižider popravljen, pokušalo se novo zaleđivanje, ali je utvrđena pojava plesni na korama, pa je od „Čistoće“ zatraženo da se torte unište, odnosno zakopaju na deponiji, kako je predviđeno zakonom.

- Kamere su zabeležile ulazak kamiona s tortama, a iza njega je na smetlište nesmetano ušlo i desetine nepoznatih osoba automobilima i malim kamionima. Ti ljudi, očigledno unapred obavešteni o akciji, torte su pokupili s paleta pre uništenja, potrpali ih u vozila i odneli. Zbog učešća u ovom nesvakidašnjem incidentu suspendovali smo deset radnika koji su dopustili ulazak neovlašćenih lica kroz rampu deponije, osam radnika dobilo je upozorenje pred otkaz jer su torte odneli kućama, smenjeni su šef obezbeđenja, šef deponije... Kad dođemo do svih podataka, podnećemo i krivične prijave - saopštio je Raonić na sednici Gradskog veća Kragujevca, koja je zbog ovog incidenta sazvana juče po hitnom postupku.

Kamere zabeležile krađu... Torte prodavane za 50 dinara
Kamere zabeležile krađu... Torte prodavane za 50 dinara

Dosad je utvrđeno da su torte s malinama prodavane van objekta pijace u kragujevačkom naselju Aerodrom.- Imamo saznanja da je neki čovek dovezao pun pikap torti i rasprodao ih po ceni od 50 dinara po komadu, i to za samo 45 minuta. Nažalost, naši komunalni policajci ga tamo nisu zatekli - kaže Saša Milenković, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Kragujevca.U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć i na infektivnoj klinici KC Kragujevac zasad nije registrovano masovno trovanje ljudi. U firmi „Peta gama“ nam se niko nije javio do zaključenja broja.

AlarmantnoPENICILINSKI ŠOK PRETI DECIDr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća Kragujevca za zdravstvo, upozorila je roditelje čija su deca jela plesnjive torte da se obavezno jave lekarima:- Postoji opasnost da mališani, ukoliko se razbole i bude im prepisana penicilinska terapija, dobiju alergijsku reakciju kad prime injekciju, odnosno da dožive šok.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track