ZORANA MIHAJLOVIĆ: Uskoro spajanje Koridora i Puteva Srbije
Foto: Nebojsa Mandić

Nema više prolongiranja

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Uskoro spajanje Koridora i Puteva Srbije

Društvo -
Za mene je to vrlo važno zato što je 2015. godina građnje i građevinarstva i novih investicija... nama treba preduzeće koje će biti kompaktno... i to će se desiti sada u januaru, rekla je Mihajlović

BEOGRAD - Poptredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila je danas da će u januaru, posle mesec dana prolongiranja, doći do spajanja preduzeća Koridori i Putevi Srbije.

Ona je ocenila da je do kašnjenja došlo zbog preduzeća Koridori čiji predstavnici su prema spajanju bili "najblaže rečno uzdržani", istakavsi da takvo ponašanje sigurno neće biti moguće u 2015.

Mihajlović je istakla i da je spajanja ta dve preduzeća veoma bitno s obzirom da je tekuća godina nove gradnje i investicija u građevinarstvu.

"Sasvim je sigurno da u 2015. ne može da se desi da donesemo odluku da se spoje Putevi Srbije i Korodiodri i da se ta odluka prolongira mesec dana... i ta dva preduzeća će se spojiti u januaru", rekla je Mihajlović.

Ona smatra da je poslovodstvo Koridora "najblaže rečno bilo uzdržano i da nekako nisu bili raspoloženi da uđu u taj proces".

"Za mene je to vrlo važno zato što je 2015. godina građnje i građevinarstva i novih investicija... nama treba preduzeće koje će biti kompaktno... i to će se desiti sada u januaru", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, nadležni iz Koridora su bili previše opušteni a "to je stvar koja više ne može da se ponovi i to će se završiti sada u januaru".

"Ne zelim da se to ponovi u 2015.godini da ne budemo dovoljno efikasni u određenim odlukama... a s druge strane prošla godina mi je bila baza da bi u 2015. mogla s vama da razgovram o novim investicijama", rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je u prošlog godini jasno određeno "šta je zdravo, a šta nije u Srbiji kada govorimo o firmama, da su definisane "bele i crne liste" i doneti zakoni koji su važni za građevinarstvo".

Govoreći o legallizaciji divlje izgrađenih objekata, Mhajlović je istakla da u Srbiji postoji milion i po nelegalnih objekata i da će biti legalizovano sve što može.

Ona je navela i da legalizacija nije pitanje "da li će Zorana biti dovoljno hrabra da sruši vikendice sinova predsednika Srbije", istakavši da smatra da je o tome "napravljena medijska priča".

"Ono što je važno je da sve što moze da se legalizuje biće legalizovano, ali se neće legalizovati ništa što se nalazi (recimo) u Parku prirode prvog reda", istakla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, ona je prva koja se zalaže za samu legalizaciju jer su "svi prethodni zakon bili samo prijave za legalizaciju i niko nije doneo jasnu odluku da kaze" šta može a šta ne može da se legalizuje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track