SRBIJA UZ FRANCUSKU: Tomislav Nikolić uputio telegram saučešća Fransoa Olandu!
Foto: Reuters

Predsednik Srbije

SRBIJA UZ FRANCUSKU: Tomislav Nikolić uputio telegram saučešća Fransoa Olandu!

Politika -
Dragi gospodine predsedniče, užasnuti smo vestima o krvavom piru terorista, najgorih ekstremista, usred Pariza. Saosećamo najdublje sa Vama i gnušamo se ovog užasnog zločina, navodi se u telegramu predsednika Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas telegram saučešća predsedniku Francuske, Fransoa Olandu, povodom terorističkog napada u Parizu.

"Dragi gospodine predsedniče, užasnuti smo vestima o krvavom piru terorista, najgorih ekstremista, usred Pariza. Saosećamo najdublje sa Vama i gnušamo se ovog užasnog zločina", navodi se u telegramu predsednika Srbije.

"Molimo Vas da porodicama stradalih od ruku zločinaca, prenesete najiskrenije saučešće cele Srbije. Molimo se za duše postradalih, na dan našeg najvećeg hrišćanskog praznika - Božića. Stojimo uz bratsku Francusku u ovim teškim trenucima", poručio je Nikolić, prenela je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

U današnjem napadu na redakciju satiričnog lista "Šarli ebdo", u centru Pariza, ubijeno je 10 novinara, među kojima glavni i odgovorni urednik lista, i dvojica policajaca.Advokat magazina Rišar Malka naveo je da su među 12 ubijenih glavni urednik Stefan Šarbonije, zvani Šarb, i još trojica karikaturista poznatih u celoj Francuskoj kao Kabi, Tinjus i Volinski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track