NIKAD LUĐA TEORIJA Sidran: Kusturica poginuo braneći Sarajevo, DB postavio dvojnika Panteliju!

Urnebsno

NIKAD LUĐA TEORIJA Sidran: Kusturica poginuo braneći Sarajevo, DB postavio dvojnika Panteliju!

Društvo -
Kusturica je herojski poginuo u akciji na Brusu, a grobno mjesto ovoga šehida ostalo je skriveno na Trebeviću, u teritoriji koje sada pripada RS, rekao je između ostalog Sidran nekadašnji saradnik slavnog reditelja

Poznati pisac i bh. akademik Abdulah Sidran gostujući na jednoh sarajevskoj TV, izneo je šokantne činjenice i tvrdnje vezane za "pravu sudbinu" Emira Kusturice koji je, prema njegovim izvještajima, poginuo na bradima oko Sarajeva, a da je ličnost koja sada hoda po Srbiji njegov dvojnik i osoba sa stvarnim identitetom - Pantelija Milisavljević

Sidran je u emisiji na TV Alfa gledaoce podsetio na reportažu iz magazina "Dani" koji datira iz ratne '93. i koja je sa pravih linija odbrane grada Sarajeva donela priču o tragičnoj smrti Emira Kusturice, kao komandanta jedne od jednica Armije RBiH.

"Kusturica je herojski poginuo u akciji na Brusu, a grobno mesto ovoga šehida ostalo je skriveno na Trebeviću, u teritoriji koje sada pripada RS-u", rekao je Sidran, te dodao:

"Druga priča govori o tome kako je Kusturicu ubio ruski snajperista; bilo kako bilo on je, po ovoj verziji, stradao u podnožjima Sarajeva braneći svoj grad.", rekao je Sidran

Srpske tajne službe su, po tvrdnjama dobro upućenih svedoka, navodi Sidran, lansirale dvojnika Emira Kusturice. Radi se o Panteliji Milisavljeviću koji već 20 godina hoda po Srbiji i predstavlja se kao slavni reditelj.

"Mi trebamo da stavimo tačku na ovu priču i napravimo spomenik našem Emiru, a neka Pantelija priča šta god hoće. Emir je naš čovek i šehid i hvala mu za sva vremena, kazao je na kraju emisije "U Škripcu" Abdulah Sidran.

Podsetimo, Abdulah Sidran je autor scenarija za dva, verovatno ponajbolja, filma u režiji Emira Kusturice ('Sjećaš li se Dolly Bell' i 'Otac na službenom putu'), a svakako ovde je reče o jednoj od satiričnih Sidranovih priča.

http://www.youtube.com/watch?v=Xci_PKL3hyg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track