ĐACI IPAK DOBIJAJU KNJIŽICE: Škole zakazuju odeljenska veća
Foto: Printscreen

Štrajk prosvetara

ĐACI IPAK DOBIJAJU KNJIŽICE: Škole zakazuju odeljenska veća

Društvo -
Prema podacima Ministarstva prosvete, na kraju polugodišta ocene nisu bile zaključene odnosno nisu ih verifikovala odeljenjska veća 52 od 1.768 škola u Srbiji

BEOGRAD - U pedesetak škola koje su zbog štrajka prosvetnih radnika ostavile decu bez ocena u knjižicama, zakazane su sednice odeljenjskih veća, pa drugo polugodište počinje na vreme.

Prema podacima Ministarstva prosvete, na kraju polugodišta ocene nisu bile zaključene odnosno nisu ih verifikovala odeljenjska veća 52 od 1.768 škola u Srbiji.

U međuvremenu, veća su zakazana u svim tim školama, izuzev jedne, rekao je pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić.Jedino u Ekonomskoj školi u Čačku veće još nije zakazano ali prema informacijama koje smo dobili, sednica će biti zakazana tokom dana, rekao je Kostić.

Sindikati su, međutim, ranije navodili da u oko 400 škola ocene nisu zaključene.Štrajkački odbor četiri reprezentativna sindikata obrazovanja preporučio je juče školama koje zbog štrajka to još nisu učinile, da učenicima zaključe ocene.Sindikati su saopštili da nastavljaju protest i u drugom polugodištu jer sa Ministarstvom prosvete nisu postigli dogovor o njihovim zahtevima.Drugo polugodište za đake u Vojvodini počinje u četvrtak, 15. januara a u ostatku Srbije u utorak, 20. januara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track