SPORAZUM STEFANOVIĆ-VUJOVIĆ: MUP, finansije i Carina zajedno protiv kriminala
Foto: MUP

Potpisan dogovor

SPORAZUM STEFANOVIĆ-VUJOVIĆ: MUP, finansije i Carina zajedno protiv kriminala

Društvo -
Reč je o sporazumu koji omogućava efikasniju razmenu podataka u cilju lakšeg dokazivanja krivičnih dela, pranja novca i drugih prekršaja, rekao je prvi čovek MUP
1 / 4 Foto: MUP

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar finansija Dušan Vujović potpisali su danas sporazum o saradnji između Ministarstva finansija, Uprave carina i MUP Srbije, koji će unaprediti saradnju institucija u borbi protiv korupcije, kriminala i prekršaja.

"Sporazum bi trebalo da pomogne svima nama da se efikasno borimo protiv šverca, krijumčarenja, različitih vrsta prekršaja. Reč je o sporazumu koji omogućava efikasniju razmenu podataka u cilju lakšeg dokazivanja krivičnih dela, pranja novca i drugih prekršaja", rekao je Stefanović nakon potpisivanja sporazuma.

On je istakao da će ovaj sporazum sprovoditi uprava carina u ime ministarstva finasija i direkcija policije, pre svih kriminalistička policija u ime MUP-a Srbije. Prema njegovim rečima to će omogućiti i saradnju u primeni zakona o javnim nabavkama, integrisanom upravljanju granicom, suzbijanju krijumčarenja.Stefanović je rekao da ove institucije inače dobro sarađuju i podsetio na poslednju akciju u kojoj je zaplenjeno više od 1.300 tona duvana.

"To je više nego što je urađeno u ovoj želji u poslednjih 10 ili 15 godina", rekao je Stefanović. Ministar finansija Dušan Vujović rekao je da će ovaj sporazum doprineti sprečavanju svih zloupotreba vezano za sivu ekonomiju, i nepoštovanje zakona."Ovo je znak rešenosti vlade da bitno smanji prostor za korupciju, zloupotrebe, bežanje u sivu ekonomiju", rekao je Vujović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja